İdlib Görüşmeleri Sona Erdi

Türk ve Rus heyetlerinin İdlib görüşmelerinin, Moskova'daki ikinci günü sona erdi.

18.02.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-15:55)

Türk ve Rus heyetleri, dün Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki durumu masaya yatırmak maksadıyla Moskova'daki Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında toplanmıştı.

Toplantıda Türk heyeti, sahada gerginliğin hızla azaltılması ve insani durumun daha da kötüleşmesinin engellenmesi gerektiğinin altını çizmişti.

Ayrıca görüşmede, İdlib’de Soçi mutabakatı kapsamında varılan mutabakatların tam olarak uygulanması ve ihlallerin önüne geçebilmek maksadıyla alınabilecek önlemler konuşulmuştu.

GÖRÜŞMELER İKİNCİ GÜNÜNDE DEVAM ETTİ

Bugün de devam edilen ve yerel saatle 10.00’da basına kapalı başlayan İdlib görüşmelerine; diplomatlar, askeri yetkililer ve istihbarat yetkilileri katılım gösteriyor.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık yapıyor.

İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Moskova'daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal