Houston Gezi Rehberi

Houston Güney Amerika Birleşik Devletleri’nde nüfusu en kalabalık dördüncü kent olarak kabul edilir.

13.06.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:48) Houston Gezi Rehberi

Houston Nüfusu 2019 sayımlarına göre 2,320,268 milyondur.

1930’ların sonlarında, 19.yüzyılda bölge istikrarlı bir şekilde ticaret merkezine dönüşmüştür.

 Uzay Şehri diye bilinen Houston küresel bir şehir olarak kabul edilmiştir.

 Kültür, araştırma, tıp alanlarında oldukça güçlü yönlere sahip olmasıyla bilinir. Şehir, etnik ve dini kökenler bakımından büyük bir uluslararası topluluğa sahiptir. Texas 'da ve ABD'de etnik çeşitlilik zengini bir metropol olarak tanımlanmıştır.

Houston Gezilecek Yerler

NASA Müzesi: Roketleri inceleyip simülasyon sergilerine katılabileceğiniz bir çalışma yürüten NASA yerçekimsiz ortamda ve çalışma istasyonlarında sizlere astronot deneyimi yaşatmaktadır.

Güzel Sanatlar Müzesi: Texas’ın ilk sanat müzesidir. Rönesans, Cullen Heykel Bahçesi, arazi üzerinde bulunan malikaneler ve eser çeşitliliği ile ziyaretçilerin gözlerini doldurmaktadır.

Houston Çocuk Müzesi: Şehrin en popüler müzelerinden biridir, en gelişmiş ve içerisinde etnik barındılar çocuk müzesidir. Kültür, yaratıcılık, coğrafya, bilim gibi alanlarda aktiviteler sunan müzeye çocuklar tarafından rağbet oldukça fazladır.

Art Car Museum: Müze, kaşık çatal ve bıçakla kaplanmış paha biçilemez birçok Amerikan otomobilinden oluşmaktadır. (Sanat Otomobili) sergileyen müze de yıl içinde sürekli Art Car festivalleri düzenlenmektedir.

Houston Heights: 19.yy ve 20.yy Amerika’sına göz gezdirmek için harika bir deneyimdir.

İçerisinde o dönemlere ait antikacılar, İtfaiye binaları, kafeler, Tarihi Houston Heights Belediye binaları ve muhteşem evleri de cabası.

Houston Tarihi Yerler

Buffalo Soldiers National Museum: ABD’de Afrika etnik kökenli Amerikan askerlerinin mirasını ve onurunu korumaya adanmış tek müzedir.

23 bin metrekarelik bir alanda yer almaktadır. Müze’de savaş esnasında ciddi anlamda sıkıntılar çeken kadın ve erkekleri hatırlatan belgeler, tarihi eserler ve videolar yer almaktadır. Savaşların tüm izlerini bu müzede görebilirsiniz.

 The Lone Star Flight Museum: Eski uçakların restore edilerek sergilendiği müzede Texas’ın havacılığa yaptığı önemli katkılar en iyi şekilde yansıtılmaktadır.

Houston Hayvanat Bahçesi:1922 yılında kurulmuş olup, yılda 2 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. İçerisinde 6.000’den fazla hayvan bulunmaktadır.

Nesli tükenmekte olan hayvanları korumak ve ziyaretçileri bu konuda bilgilendirmek için hizmet veren kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Houston’ın Eğlence Mekânları

-Wild West Houston

-Venue

-El Huracan Disco

-Cyristal Nightclub

-Numbers

-Copa Cabana Lounge and Disco, gibi daha birçok eğlence mekanı mevcuttur.

Houston’ın Meşhur Yemekleri

Houston, Amerika ile karşılaştırıldığında büyük kentlere oranlar en ucuz yemeklerin satıldığı ikinci kenttir. Göçmenlerin kültürüne göre şekil değiştiren Houston mutfağında birçok ülkeden farklı yemekler görmeniz mümkündür.

Bunlar genellikle Meksika, Çin, Arap, Hint, Etiyopya’dır.

Tex-Mex mutfağı olarak bilinen ve en çok tercih edilenler genellikle peynir, et, acı, baharat, nacho, taco ve fajitadır.

En Meşhur İçecekleri ise şöyledir;

-Milkshake

-Shiner bock

-Limonata

-Margarita

-Frozen Cuba’dır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal