Hatice Kaçmaz kimdir, ne zaman öldürüldü? Hatice Kaçmaz katili ne ceza aldı?

17 Eylül 2014 yılında öldürülen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz cinayetinde yeni karar verildi. Hatice Kaçmaz davasındaki son gelişmeler merak ediliyor. Hatice Kaçmaz’ın katili Orhan Munis'in cezasında indirim yapıldı. Peki, Hatice Kaçmaz kimdir? Hatice Kaçmaz’ın katili ne kadar ceza aldı? Hatice Kaçmaz davasında son karar ne oldu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

04.04.2022-17:28 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-22:12) Hatice Kaçmaz kimdir, ne zaman öldürüldü? Hatice Kaçmaz katili ne ceza aldı?

8 yıl önce Ankara’da bir süre görüştüğü Orhan Munis tarafından 15 kez bıçaklanarak öldürülen Hatice Kaçmaz cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Kasten adam öldürmek suçu ile müebbet hapsi istenen Orhan Munis’e Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan indirim kararı geldi. Verilen karara tepkiler büyürken vatandaşlar olay hakkındaki gelişmeleri araştırıyor. Peki, Hatice Kaçmaz kimdir? Hatice Kaçmaz’ın katili ne kadar ceza aldı? Hatice Kaçmaz davasında son karar ne oldu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

Hatice Kaçmaz kimdir?

Ankara’da yaşayan TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz eşini kaybettikten sonra Orhan Munis ile görüşmeye başladı. Bir süre sonra Orhan Munis'ten evlilik teklifini alan Hatice Kaçmaz bu teklifi reddedince bu durumu hazmedemeyen Munis 17 Eylül 2014 tarihinde marketten dönen Kaçmaz'ın önünü kesti. Daha sonra Kaçmaz’ı zorla parka götüren Orhan Munis, Kaçmaz’ı 15 kez bıçakladı. Bıçak darbelerinden 3’ü kalbine gelen Kaçmaz, hayatını kaybetti. Olay sonrasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Orhan Munis’e kasten adam öldürmek suçu ile yargılanmasından iyi hal indirimi uygulanmamıştı.

Hatice Kaçmaz Davasında Son KararHatice Kaçmaz davasında son karar ne oldu?

Yaşanan son gelişmeler ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK), Hatice Kaçmaz’ı kasten öldüren Orhan Munis’in cezasına indirim kararı verdi. Tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tebliğname ise reddildi.

Kaçmaz’ın önünü kesen ve parka zorla götüren Orhan Munis’in gelirken bileğine 19,9 cm'lik bıçak bağlaması ve evlilik teklifinin reddedilmesi nedeniyle anlık hiddetle kapılarak cinayeti işlediği savunması yapıldı. Ayrıca kararnamede Munis’in bıçağı yanında tedbiren taşıdığı, yaşadığı duygusal çöküntü nedeniyle anlık bir sinir ile bıçağı kullandığı ifadeleri yer aldı. Karar, 5'e karşı 14 üyenin oyuyla alınmış oldu. “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Orhan Munis, yeni karar ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından kurtuldu. Orhan Munis, yeni kararla kısa sürede serbest kalabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal