Hallstatt Gezilecek Rehberi

Hallstatt, Avusturya’da yer alan ve 16. Yüzyıl mimarisiyle tanınmış bir köydür. Peki Hallstatt’a nasıl gidilir? İşte detaylar…

17.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:22) Hallstatt Gezilecek Rehberi

Hallstatt bir peri masalı Avusturya köyüdür ve turistler fark etmiştir. Parlak kırmızılar ve sarılar Avusturya kasabasının 16. yüzyıl mimarisini resmediyor; ilkbahar ve yaz aylarında, çiçek kutuları sardunyalar ve sarmaşık pencerelerini örter; parke taşı sokakları büyüleyici kafeleri, süslü kiliseleri ve Alpin hanlarını birbirine bağlar. Komşu Salzkammergut dağlarından Hallstatt Gölü'ne, köyün kendi şelalesine kadar her köşede doğal güzellikler sizi bekliyor. Sadece yürüyerek ulaşılabilmesine rağmen, küçük kasaba 2018'de bir milyon ziyaretçi gördü, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Hong Kong'dan kişi başına 347 kat daha fazla turist gelmektedir. Bu mükemmel hafta sonu güzergahında hala ılıman hava koşullarından yararlanırken yaz kalabalığından kaçınmak için Ekim ayında ziyaret edin. Hallstatt'ın UNESCO tarafından tanınan tuz madenleri olan Salzwelten , tarih öncesi zamanlara, hatta muhtemelen MÖ 4000'e kadar uzanıyor. Ziyaretçiler, teleferikle erişilebilen maden rehberli turuna katılabilirler. Vardığınızda, geleneksel bir madencinin tulum giyme ve farklı seviyelere erişmek için ahşap slaytlar kullanma şeklini keşfedeceksiniz.

Hallstatt Ulaşım Yolları

Hallstatt ulaşım yolları Otobüs, Tren ve Feribottur.

Halstatt Gezilecek Yerler

-Tuz Madenleri (Dünyanın en eski tuz madenleri burada bulunmaktadır)

-Skywalk (Gözlem noktası adı verilen Dünya mirası görüşü olarak adlandırılan, şehrin panoramik görüntüsünün izleneceği yerdir)

-Hallstatt Market Bölgesi’ni (Ana Meydanı) Gezmek

-Hallstatt Gölü

-Beinhaus (kemik ev) 600'den fazla boyalı kafatası ile dolu bir kasaya adım atmak, kasabanın masal cazibesinden dramatik bir kalkıştır - ancak Hallstatt Charnel House'un kendine özgü ilginç bir hikayesi vardır. Kasabanın küçük, kalabalık mezarlığında yer olmaması, 17. yüzyılın başlarında ölülere uygun saygı göstermek isteyen sakinler için bir sorun yarattı. Köylüler, temizlemek, beyazlatmak ve boyamak için sevdiklerinin kemiklerini kazmaya başladılar. Kafataslarının çiçek motiflerinin her birinin kendi anlamı vardır: Meşe yaprakları zafer, defne zaferi, sarmaşık yaşamı, gül sevgisi vb. Ölü yakma o zamandan beri mezar alanı sorununu çözmüş olsa da, Hallstatt kasaba halkı kalıntılarını kömür evine göndermeyi seçmektedir. Son konut sakini 1995 yılında eklendi ve altın dişi ile tanımlanabilir.

Halstatt Kiliseleri

Dini inançlar Hallstatt kasabasını şekillendirdi. Mesih Kilisesi kulesi olmadan kasaba manzarasını hayal etmek zordur, ancak Protestan sakinlerine din kullanma özgürlüğü verilen 18. yüzyıla kadar bu Protestan kilisesi kurulmamıştır. Şehrin tepesinde Hallstatt Katolik Kilisesi bulunur . Bu süslü Gotik sunak ünlü Avusturyalı sanatçı Lienhart Astl tarafından 1500'lerin başında tasarlandı. Kilisenin resimleri o kadar değerlidir ki, bir turist çifti bir zamanlar 1980'lerin sonunda bir resim evi kaçırdı. On yıllarca süren bir araştırmanın ardından, sanat eseri 2018 yazında geri alındı ve eski haline getirildi.

Halstatt Alışveriş yapılacak yerler;

Mükemmel hediyelik eşyalar için kasabanın pazar meydanında bulunan esnaf dükkanlarını ziyaret edebilirsiniz. Ahşap işçilerinin geleneksel oyuncaklar ve keepsakes üretmesini izleyebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Hallstatt'ın mağaza sahipleri samimi bir coşkulu olmalarıyla bilinir.

Halstatt’ın Restoranları

Yöresel olarak tek meşhur olan şeyi özel üretim birasıdır ve Halstatt’da restoranlar kışın kapalıdır ve açık olan tek bir büfe bulunmaktadır, sahibinin Türk olması birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Genel olarak tüketilen yiyecekler; Pavlova, şarap, bira, macadamia, barramundi, pancettali barbekü karidestir.

Halstatt’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bölgeden bölgeye iklim değişir, Kangurular ile şaka yapmayın, Kamp ve karavancılık için idealdir, Hayvanlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Halstatt’da iki ölümcül örümcek türü yaşamaktadır. 1979 yılından beri hiç vaka görülmemiş olsa da yeterli miktarda zehirli yılan ve timsah yaşamaktadır. Sörf yapmak isteyenlere ciddi sorunlar çıkaran köpekbalıkları mevcuttur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal