Gürcistan Gezi Rehberi

Kafkasların eteğinde yer alan komşumuz Gürcistan ulusal kültüre ve sanata dair birçok eser barındırmaktadır. Peki Gürcistan’da gezilecek yerler nereler? İşte detaylar…

17.06.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:17) Gürcistan Gezi Rehberi

70 bin metre kare yüz ölçümüne sahip olan Gürcistan, küçük bir ülkedir ve coğrafi konumu itibariyle kara iklimine sahiptir. Ekonomik olarak zor şartlar altında olan ülke ulusal kültürüne ve sanata çok değer vermektedir. Kafkas dağları üzerindeki kumsallarıyla meşhurdur.

Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’dir. Tiflis oldukça zengin bir mimariye sahiptir.

Gürcistan kendi içinde 9 bölüme ayrılmaktadır ve 69 eyalete bölünmüş durumdadır. Karadeniz’in doğu kıyısında yer alan Gürcistan, eski Sovyet cumhuriyetidir. Resmi dili Gürcücedir. Nüfusun %82’lik kısmı Ortadoks Hristiyan’dır. Ülkede Müslüman, Apostik ve Katolikler azanlıktadır.

Başkent Tiflis sosyal ve kültürel bakımdan oldukça zengindir. Otel fiyatları oldukça uygundur. Yollarda serbestçe dolaşan inekler vardır ve çarpmanın büyük cezaları olmaktadır. Dünya genelinde çoğunlukla kedi köpek besleniyor olsa da Gürcistan’da inek beslenir. Ayrıca halk kendi peynirini üretmekle bilinir.

Gürcistan Ulaşım Yolları

Kolaylıkla araba kiralayabileceğiniz gibi taksi kullanımı da oldukça yaygındır. Sarı otobüs ve minibüsler de şehri gezmek için alternatif olabilir. Ayrıca bisiklet kullanımı tüm ulaşım araçlarından daha yaygındır.

Bir bisiklet kiralayarak navigasyon yardımıyla şehri turlamanız mümkündür.

Gürcistan’da Gezilecek Yerler

Batum (Batumi): Karadeniz’e kıyısı olduğu için Gürcistan’ın en gözde şehirlerinden biri. Karadeniz turlarıyla buraya gelmek mümkündür.

Tiflis (Tbilisi):

Akhaltsikle: Burada bir Osmanlı kalesi bulunuyor. Ancak kaleyi sıfırdan restore ettikleri için tarihi bir önemi kalmadığı öne sürülmektedir. Borjomi: Gürcistan’da maden suyunun üretildiği şehir

Mtskhea: Swetitskhoveli Kilisesi ve şehrin tepesinde Jvari Manastırı bulunmaktadır.

– Kutaisi: Gürcistan’ın en büyük ikinci şehri.

– Vardzia:1100 yılında yapılmış mağara bulunmaktadır.

– Kazbegi Dağı: Kafkasların en büyük dağı

Gürcistan Festivali

Her yıl Ekim ayında gerçekleşen Tiflis Uluslararası Film Festivali en önemli etkinliklerinden biri olmakla birlikte Temmuz ayında Tiyatro Festivali ve Tiflis Caz Festivali de önemli etkinlikler arasındadır.

Gürcistan’ın Meşhur Yemekleri

Gürcistan mutfağında en çok kullanılan malzemeler ceviz ve mısırdır. Aynı zamanda sebze ağırlıklı bir mutfağa sahip olan Gürcistan mutfağı lahana, patlıcan, pancar ve pırasayı da sıkça tüketmektedir.

Gürcistan’ın en meşhur yiyecekleri arasında tulum peyniri yer almaktadır. (Gudis Kveli)

• Khacaphuri: Peynirli Pide

• Khinkali: Mantı

• Hingali

• Cakapuli

• Sasivi’de bu mutfağa özgü lezzetlerdir.

Gürcistan’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pasaport veya kimlik kartı ülkeye seyahat edeceklerin mutlaka yanında bulunmalı. Emanet paket gibi malzeme alınmamalı. Geçiş yapan taşıtların ruhsatı veya noter kanalı ile verilen vekaletname sürücünün adına olmalı. Kişi üzerinde ateşli silah veya mermi bulundurulmamalı.

Yanınızda 30 bin Lari veya Türk Lirası veya döviz bulunduğu takdirde, gümrük memurlarına yazılı olarak beyan ediniz. Aksi takdirde nakit paranıza el konulacaktır. Et ve süt ürünlerinin Gürcistan'a sokulması yasaktır. 30 kilo ağırlığındaki ürünlerinizi ayda 1 defaya mahsus olmak üzere Gürcistan’a getirmeniz mümkündür. Gümrük talimatlarına uymayan yolculara Lari para cezai işlemi uygulanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal