Gündemi Bu Hafta Meşgul Eden Yalanlar ve Gerçekler

Sosyal medyada ve farklı yayın organlarında algı operasyonları sürüyor. Yapılan algı operasyonlarında CHP kimliğine sahip olan bazı siyasi isimlerin yaymış olduğu yalanlar birer birer deşifre oluyor. İşte bu haftanın yalanları...

24.08.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-13:51) Gündemi Bu Hafta Meşgul Eden Yalanlar ve Gerçekler

YALAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 milyona yakın Afgan göçmenin sınır kapılarından geçerek Türkiye’ye girdiği iddiasında bulundu.


GERÇEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 milyon Afgan göçmen iddiasını yalanlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de 300 bin Afgan’ın bulunduğunu dile getirdi.


YALAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afgan mültecilerin Türkiye’ye kabul edilmesi için ABD Başkanı Joe Biden’la anlaştığı iddiasında bulundu.


GERÇEK

ABD Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Afgan mülteciler ile ilgili herhangi bir anlaşmanın bulunmadığı açıklamasını yaptı.


YALAN

BirGün ve , TÜBİTAK’ın Haluk Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu T3 Vakfı tarafından düzenlenen TEKNOFEST için 7,6 milyon TL harcadığını iddia etti.


GERÇEK

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, BirGün’ün iddialarını yalanladı. Bayraktar, atılan iftirayı yargıya taşıyacağını açıkladı.


YALAN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Heybeliada’da çıkan yangına uçaklarla müdahale edilmediğini söyledi.


GERÇEK

Orman Genel Müdürlüğü, Heybeliada’da çıkan orman yangınına sadece 3 dakika içerisinde 1 uçak, 3 helikopter, 5 arazöz ile müdahale edildiğini duyurdu.


YALAN

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir’in 4 ilçesine mülteci okulları yapılmasını kararlaştırdı.


GERÇEK

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir’de mülteciler için 4 özel okul yapılması kararı alındığı iddialarını yalanladı.


YALAN

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 3 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddia edildi.


GERÇEK

Kızılay Başkanı Kerem Kınık 13 maaş iddialarını yalanladı. Kınık, sadece görev yaptığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden maaş aldığını söyledi.



YALAN

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, kurumun Avrupa konseyinden 3.6 milyon Euro fon alacağı iddiasında bulundu.


GERÇEK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi’nden 3,6 milyon Euroluk fon desteği alınacağı iddialarını yalanladı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal