Yurt Dışından Yapılan Noter İşlemlerine Kolaylık

Yurt dışında ikamet eden vatandaşlara konsolosluklar aracılığıyla verilen noterlik hizmetleri, kurumlar arası gerekli entegrasyonun tamamlanmasıyla birlikte kolaylaştı

20.07.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-14:34) Yurt Dışından Yapılan Noter İşlemlerine Kolaylık

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara konsolosluklar aracılığıyla verilen noterlik hizmetleri, kurumlar arası gerekli entegrasyonun tamamlanması birlikte kolaylaştı.

Adalet Bakanlığı'ndan aktarılan bilgiye göre, yurt dışında ikamet eden vatandaşlar ihtiyaç duydukları noterlik belgelerini artık çok daha hızlı ve güvenli şekilde elde edebiliyor.

Yurt dışında yapılan işlemler uygulama öncesinde muhataplarına posta ve kargo gibi yollarla ulaştırılıyorken konsolosluklar ve Türkiye Noterler Birliği bilişim sistemi arasında sağlanan entegrasyonun ardından yurt dışında yapılan işlemler için aynı anda yurt içinde yer alan noterliklerden örnek alınması mümkün hale geldi.

YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLANIYOR  

Yeni uygulamayla birlikte posta gönderilmesine gerek kalmaksızın yapılan işlemin örneği, yetkilendirilen kişi tarafından Türkiye'deki herhangi bir noterlikten alınabiliyor. Uygulamayla özellikle yurt dışında ikamet eden vatandaşların Türkiye'deki işlemlerinin daha hızlı, güvenli ve kolaylıkla görülebilmesine imkan sağlanıyor.

Söz konusu uygulama 6 Nisan 2019 tarihinden bu yana devam ediyor. Uygulamayla yurt dışında yaşayan vatandaşlar bin 53 kalemde işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal