Yılbaşını Kana Bulayacaktı! Son Anda Yakalandı

Adana'da gerçekleştirilen soruşturmada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda, terör örgütü El-Kaide’nin Suriye’deki yapılanması olarak faaliyet gösteren 'Heyet Tahrir Şam' terör örgütüne üye olduğu tespit edilen Çeçenistan asıllı Rusya vatandaşı A.G. yakalandı.

24.12.2018-15:16 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-15:17) Yılbaşını Kana Bulayacaktı! Son Anda Yakalandı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan geniş çaplı araştırmada, merkez Seyhan ilçesinde sahte Suriye kimliğiyle kendini ele veren zanlı A.G.’nin, 2011 yılında  Çeçenistan’da El Kaide terör örgütü için faaliyet gösterdiği, 2013 yılında  ülkesinde aranmaya başlanmasından sonra Türkiye’ye giriş yaptığı ve bir sene sonra da tekrar aynı örgüt adına eylem yapmak için Suriye’ye kısa bir süre gidip geldiği değerlendirildi.

‘Yabancı terörist savaşçı’ şüphesiyle 2017 yılında Mısır’a çıkışı yapılan zanlının, sahte pasaportla geçen Ocak ayında tekrar Türkiye’ye geldiği ve sözde ‘cihat etmek’ için illegal yollardan Suriye’ye gidip terör örgütü El Kaide’nin Suriye yapılanması 'Fetih El Şam Cephesi' ve 'Heyet Tahrir Şam' terör örgütleri için faaliyet gösterdiği yönünde veriler tespit edildi.

Kod isim kullandığı ortaya çıkan zanlı A.G.’den ele geçirilen dijital malzemelerin incelenmesinde, Çeçenistan ve Suriye’de terör örgütleri adına göstermiş olduğu çalışmalarla ilgili silahlı fotoğrafları ile çok sayıda el yapımı patlayıcı düzenekleriyle ilgili görüntüler bulundu.. 

Yapılan parmak izi araştırmasında, 1 Ocak 2017 tarihinde  İstanbul’da yılbaşı gecesi Reina eğlence merkezine gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirip , 79 kişinin de yaralandığı saldırının tutuklanan zanlısı Tacik asıllı Özbek vatandaşı Abdulkadir Masharipov’un Başakşehir ilçesindeki kaldığı ikamette bulunan parmak izlerinden birinin zanlı A.G.ye ait olduğu tespit edildi.

Zanlının ülkemize yılbaşında terör eylemi gerçekleştirmek için gelmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Zanlı A.G., Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ifadesinin alınmasından sonra tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal