Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı'ndan Önemli Çağrı: İsrail'i Ancak Birlik Olursak Yenebiliriz!

Her geçen gün İsrail tarafından ilhâka biraz daha yaklaşan Kudüs hakkında haber365.com.tr’ye konuşan Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

26.06.2020-18:48 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-19:17) Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı'ndan Önemli Çağrı: İsrail'i Ancak Birlik Olursak Yenebiliriz!

Geçtiğimiz gün Amerika’lı işbirlikçileriyle bir araya gelerek Filistin’in ilhâkını görüşen İsrail, Arzı Mev’ud (vaat edilmiş topraklar) hedefine ulaşabilmek adına Kudüs’e saldırılarını sürdürüyor. İsrail’in Kudüs halkına uyguladığı zulmü haber365.com.tr’ye değerlendiren Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, “Filistin Sorunu’nu biz yine bu toprakların, o coğrafyanın sahipleriyle halletmeliyiz. Gerekirse Libya’daki gibi askeri müdahale de uygulanabilir.” dedi.

“Ümmetin gücü ortaya konmalıdır!”

“Filistin Sorunu’nu biz yine bu toprakların, o coğrafyanın sahipleriyle halletmeliyiz.” diyen Terzi şu ifadelerle devam etti: “Gerekirse Libya’daki gibi askeri müdahale de uygulanabilir. Erbakan Hocamızın dediği gibi, İsrail güçten anlar. Kınamak, açıklamalar yapmak bu sorun için çözüm değil. Lakin ne olursa olsun bizim burada bir ümmet olarak hareket etmekten başka çaremiz yok. Nitekim karşımızdaki güç fiziken çok büyük bir güç. Dolayısıyla bu güce karşılık bizim de büyük bir maddi güç ortaya koyabilmemiz gerekir. Bu da ancak İslam devletlerinin bir araya gelmesiyle olacak bir şeydir. Şu anki bütün çabaları da bu fiziki gücün ortaya çıkmasını engellemek üzerinedir. Biliyoruz ki Selahaddini Eyyubi bütün İslam ümmetini bir araya getirerek oluşturduğu büyük güçle Kudüs’ü İslam toprağı haline getirmişti. Aynı şeyi yapmazsak Kudüs’te, Filistin’de ve sonrasında sonuç alabilmemiz mümkün değil. Gücümüzü hissettirmemiz, masaya oturduğumuz zaman yumruğumuzun karşılığını alabilmemiz lazım. Filistin o zaman kurtulacak inşallah.”

“Sürekli kan kaybediyoruz!”

“Biz ne yapıyoruz aslında oraya bakmak gerekiyor” diyen Terzi, şöyle devam etti: “Böyle bir plan var ve bu plan doğrultusunda bir süreç işliyor. Bu süreç işletilirken başarılı da oluyorlar. Filistin’den görüştüğümüz arkadaşlarımız her geçen yıl işin daha kötüye gittiğinden bahsediyor. Sürekli kan kaybediyoruz. Bu yüzden Kudüs’ü dert edinenler olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor. İslam ümmeti buna karşı durması gerekirken bir de uygulamaları onar şekilde açıklamalar yapıyor. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması üzerine yaptığı açıklamada, ‘Doğu Kudüs Filistin’indir.’ dedi. Bu açıklamayla hem Kudüs’ü doğu ve batı olarak bölmüş oldular, hem de Batı Kudüs denen bölgedeki haklarından vazgeçmiş oldular. Böyle bir şey olamaz, Kudüs bir bütündür.”

“İsrail, Kudüs’le kalmayacak!”

Kudüs’ün İslam için büyük önem taşıdına dikkat çeken Terzi, “Ortadoğu coğrafyasında büyük bir plan var: Arzı Mev’ud. Bu planın, hedefin gerçekleştirilmesi adına da Kudüs ve Filistin yalnızca işin bir parçası. İsrail bu hedefi 1897’de ortaya koymuştu ve kimi zaman Amerika’dan, kimi zaman İngiltere’den aldığı desteklerle bu amaç üzerine de sürekli ilerledi. Kim destek verirse versin sonucunda İsrail sürekli olarak genişlemeye devam etti. Bugün Kudüs’e dayanmış olsa da İsrail Kudüs’ü aldığı zaman durmayacak.”

“İslam ümmetini birbirine düşman ettiler!”

Orta Doğu emellerini gerçekleştirmek adına yürüttükleri planın bir parçasının da İslam ümmetini birbirine düşman etmek olduğuna işaret eden Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı, “Hem Türkiye, hem de diğer İslam ülkeleri açısından yapılan hatalar var. Suudi Arabistan’ın da yaptıkları ortada. Arzu edilen şey de oydu ki bizi birbirimize düşman ettiler. Türkiye’yle Mısır, Mısır’la Libya, Suriye’yle Türkiye hepsi birbirine düşman. Bu düşmanlıkların kime zararı ve kimlere faydası oluyor? Bundan bu coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar zarar görüyor, bizler zarar görüyoruz. Böylece de asıl düşman kendini gizleme fırsatı buluyor. Amerika’sı, Rusya’sı ve sair bazı ülkeler, bizim menfaatimize olan her şeyi engellemek için fırsat kolluyor ve başarılı da oluyorlar. Bu sebeple dış politikamızı geliştirmemiz ve yenilememiz gerekiyor.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal