Ulaştırma Bakanlığı 3. Havalimanı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, son günlerde işçi eylemleri ile gündeme gelen 3. Havalimanı projesi ile alakalı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Halkımıza söz verdiğimiz gibi 3. Havalimanı 29 Ekim 2018 günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile hizmete açılacaktır." denildi.

18.09.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-15:31) Ulaştırma Bakanlığı 3. Havalimanı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 3. havalimanındaki işçi eylemiyle alakalı yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada "Personelin sağlığı ve rahat çalışma şartlarına sahip olması için Bakanlığımız da çalışma ve denetimlerini sürdürecektir" denildi. Bakanlık, "Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar" sözleri ardından "Halkımıza söz verdiğimiz gibi 29 Ekim 2018 günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile hizmete açılacaktır." ifadelerini kullandı.

"HAVALİMANINDA YAŞANAN İŞÇİ OLAYLARI TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTEDİR"

"3. Havalimanı'nda meydana gelen olaylar ve gelinen nokta ile alakalı kamuoyuna açıklama yapma mecburiyeti doğmuştur" sözleri ile başlayan açıklama şu şekilde sürdü: "Türkiye Cumhuriyeti'nin en öenmli projesi olan ve dünyanın hayranlık ile takip ettiği 3.Havalimanı projesinde meydana gelen işçi olayları Bakanlığımız tarafından da titizlikle ve yakinen izlenmektedir. Temeli atılırken "Bu havalimanını inşa edemeyecekler", ardından da Gezi olaylarında 'Havalimanı inşaatını durdurun, yapmaktan cayın' denildi. Bugün ise açılışına az bir süre kala aynı kesimler 'Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' sözleri ile halkımızın moralini, personelin motivasyonunu bozma çabası içinde oldukları görülmektedir. Adı ne olacak ile başlatılan tartışmalar ardından servis olayını sebep göstererek bazı marjinal grupların olduğu, HDP ve CHP'li bazı milletvekillerinin de destek verdiği bir provokasyona dönüştürülerek değişik bir noktaya çekilmek istenmiştir.

"29 EKİM'DE CUMHURBAŞKANIMIZIN TEŞRİFLERİ İLE HİZMETE AÇILACAKTIR"

Meydana gelen bu vaziyet, yalnızca Türkiye'nin göz bebeği olan projemiz için değil, bütün Türkiye için üzüntü kaynağı olmuştur. Bu proje Türkiye'nin iftihar projesidir ve durdurmaya, engellemeye kimsenin gücü yetmez. Halkımıza söz verdiğimiz gibi 29 Ekim 2018 günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile hizmete açılacaktır. Söz hususu olayın olduğu ilk andan beri İGA'nın tüm idare kademesi tarafından, öne sürülen problemlerin incelenmesi ve varsa bir problem çözümü için çok yoğun bir uğraş harcanmıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal