Türkiye'nin İlk Kadın Komando Astsubayları Eğitimlerini Tamamladı

Dosta güven, düşmana korku veren halleriyle dikkat çeken Türkiye'nin ilk kadın komando astsubayları, tim komutanı olarak verilecek zorlu ve ciddi görevleri bekliyor.

14.02.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-14:29)

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında çetin komando eğitimlerine katılan ve bu manada Türkiye'nin ilk kadın astsubayları olan 20 kadın, kendilerine verilecek ciddi vazifeleri bekliyor.

Tamamı gönüllü kadın astsubayların bir araya gelmesiyle oluşan jandarma komandolar, 2019'un eylül ayında başladıkları 20 haftalık kursu bitirdiler.

Kursa katıldıkları ilk dakikadan itibaren alanlarında uzman eğitmenlerce fiziki ve askeri taraftan elverişli standartlara gelmeleri için türlü alanlarda özel eğitim gören kadın komandolar, bu zaman zarfında İzmir'den Uşak'a kadar mesafe koştu, Uşak'tan Trabzon'a kadar yürüyüş uzaklığı kat etti. Kadınlar aynı zamanda bu zaman içerisinde 61 gece arazide kaldı.

YÜREK İŞİ

Jandarma Astsubay Çavuş Merve Çetin, oradaki öbür kadın astsubaylar gibi güçlü bir eğitim alacaklarını bilerek gönüllü olduğunu ifade etti. Çetin, şu ifadeleri kullandı:
"Biz iki kız kardeşiz. Babamın ise en büyük hayali, erkek çocuğu olması ve onu askere gönderebilmekmiş. Fakat nasip olmamış. Ben de babama bunun cinsiyet işi değil yürek işi olduğunu yalnız erkeklerin değil kızların da bu işi başarı ile yapabileceğini göstermek istedim. Bu zorlu eğitim süresince nefesin kesildiği yerde nefes, takatin yetmediği yerde güç olup ayağa kalktım ve hep şu cümleden takat aldım; 'komando bitti denilen yerde yeniden başlayandır.'"

YILMADAN,PES ETMEDEN PUSU ATIYORUZ

Eğitimlerin oldukça güç olduğunu, hava sıcaklığının eksilerde olduğu zamanlarda, yağmurda, çamurda, ayazda geceler boyunca tatbikat yaptıklarını, bilhassa hayatı idame eğitiminin adeta nefes kestiğini belirten Çetin, "Akranlarımız, sıcak evlerinde ailelerin yanındayken bizler yılmadan, pes etmeden kilometrelerce soğukta uyumadan yürüyüp pusu atıyor, baskın yapıyor ve komando harekatı icra ediyoruz. Bizler Nene Hatunların, Şerife Bacıların torunları olduğumuzu bu eğitimleri başarıyla tamamladıkça bir kez daha idrak ettik ve ediyoruz. Türk kadını her şeyi başarır." diye söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal