Türkiye'den Yunanistan'a Sert Tepki!

Türkiye'den, Yunanistan'da Danıştay'ın, 15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan hainlere iltica hakkı vermesi dolayısıyla peş peşe sert açıklamalarda bulundu.

22.08.2018-18:40 - (Son Güncelleme: 22.08.2018-18:32) Türkiye'den Yunanistan'a Sert Tepki!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bildiride, ‘Yunanistan Danıştayı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde önemli rolleri olan Süleyman Özkaynakçı'ya iltica hakkı verilmesine Yunanistan Hükümeti'nin itirazını reddederek kritik bir karara daha imza atmıştır.’ açıklaması yapıldı.

Yunanistan Danıştayının aldığı karar Yunanistan'ın terörle mücadelesinde uluslararası yükümlülüklerine ters olduğu ifade edilen açıklamada, kararın bununla birlikte 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesi'nin de ihlali olarak değerlendirildiği belirtildi.

Yapılan bildiride, ‘Yunanistan, darbeci failllerin geri verilmesini sürekli reddederek Türk milletinin vicdanını sızlatan bu tür durumlara ortam hazırlamıştır. Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi göz ardı edecek kadar hukuk kavramından yoksun yargı mekanizmalarına sırt vererek hainler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla izin vermemelidir’ açıklaması yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal