Türkiye ve Yunanistan'dan NAVTEX İptali

Yunanistan'ın 29 Ekim'i Türkiye'nin ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde Navtex'leri iptal ettiği açıklandı.

26.10.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-17:37) Türkiye ve Yunanistan'dan NAVTEX İptali

Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın 29 Ekim'i, Türkiye'nin ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'leri iptal ettiğini duyurdu. Türkiye'nin Akdeniz'de planlı atış eğitimleri için ilan ettiği NAVTEX'i de iyi niyet göstergesi olarak iptal ettiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye Doğu Akdeniz ve Ege'deki sorunların çözümünde diyalog, iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve siyasal çözümlerden yana olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in arasındaki görüşme sonrasında kararlaştırılan ve hayata geçirilen Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki toplantılara destek verip ön koşulsuz olarak katılan Türkiye, iyi niyetini göstermek için birçok adım attı.

HULUSİ AKAR TEKLİF ETTİ

Türkiye, NATO üyesi 30 ülke savunma bakanlarının katıldığı ve video konferans yöntemiyle gerçekleşen NATO Savunma Bakanlığı Toplantısı'nda iyi niyetini gösterdi ve sorunların çözümü için yapıcı tavrını sürdürdü. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın toplantıda yaptığı teklif üzerine, Türkiye ve Yunanistan ilan edilen NAVTEX'leri iptal etme kararı aldı. NATO Genel Sekreteri ve Yunan Savunma Bakanı'nın da desteklediği teklif kapsamında, Yunanistan 29 Ekim, Türkiye ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettikleri NAVTEX'leri iptal etti.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Diyalog, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduğumuzu ifade ederken, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması konusunda azim ve kararlılığımızı da herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal