Türkiye ile Azerbaycan Anlaştı: Her Alanda Tam Destek

Azerbaycan ile Ermenistan arasında hareketliliğin sürdüğü sıralarda Azeri yetkililer ile Türk yetkililerin görüşmesi tamamlandı. Türkiye, her alanda Azerbaycan'a yardım ve destekte bulunacak.

16.07.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:07) Türkiye ile Azerbaycan Anlaştı: Her Alanda Tam Destek

Dün gece saatlerinde Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen Devlet Uçağı, az önce Ankara'dan havalandı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların sürdüğü sıralarda Azerbaycan ve Türkiye görüşmelerini tamamladı.

Aldığımız bilgilere göre Türkiye, Azerbaycan'a her alanda yardım ve destekte bulunacak.

ERMENİSTAN AZERBAYCAN'A SALDIRDI

Ermenistan, Azerbaycan sınırına saldırıda bulundu. Saldırı sonucu 7 Azerbaycan askeri şehit olurken, Azerbaycan karşı saldırıya geçti. 

Saldırı ardından Savunma Bakanı yaptığı açıklamada 100 Ermeni askerinin öldürüldüğünü bildirdi. 

Bu gelişmelerin üzerine Ermenistan, sınırda bulunan sivil halka da ateş açtı. Yetkililer sivil halktan ölen olmadığını ve bölgenin kontrol altında olduğunu duyurdu.

İki ülke arasındaki çatışmalar sabah saatlerinde tekrar başlarken, Türkiye ve Türk yetkililer yaptığı her açıklamada Azerbaycan'ın yanında olduğunu duyurdu.

Dünya ise yine bu uluslararası savaş suçuna kayıtsız kaldı. 

TÜRK F-16'LAR ERMENİSTAN SINIRINDA

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki görüşmelerin hemen ardından Türk F-16 uçağı Ermenistan sınırında görüldü. Azeri medyasının haberine göre Türk uçakları bölgede uçuş gerçekleştiriyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal