Tunceli Belediyesi'nin "Dersim" Kararına MHP Lideri Bahçeli'den Sert Cevap

Tunceli Belediye Meclisi'nin belediye binalarındaki Tunceli ibaresini Dersim olarak değiştirmesine MHP Lideri Devlet Bahçeli'den sert cevap geldi. Bahçeli, "Bu karar yok hükmündedir" dedi.

23.05.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-15:32)

Tunceli Belediye Meclisi, belediye girişindeki 'Tunceli' adının yazılı olduğu tabelanın 'Dersim' diye değiştirilmesine karar vermişti. Karara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Söz hususu Belediyenin hizmet binasında yer alan tabelalarda yazılı olan Tunceli ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla alakalı karar yok hükmündedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Belediye Meclisi'nin verdiği karara tepki gösterdi. Bahçeli mesele ile alakalı şunları ifade etti:

"KARAR AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR"

"Tunceli Belediye Meclisi'nin Dersim kararı tam manasıyla yangına körükle gitmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne meydan okumaktır. Söz hususu Belediyenin hizmet binasında yer alan tabelalarda yazılı olan "Tunceli" ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla alakalı karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır."

"DERSİM İSMİYLE ANILAN BİR VİLAYET YOKTUR"

"Türkiye'de resmi olarak Dersim adıyla anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci sonlara davetiye çıkaracak, beka seviyesinde tehlikelere kapı açacaktır. Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir. Hiç kimse Türk halkının hassasiyetleriyle oynamaya kalkışmamalıdır. Yanlış hesap mutlaka dönecek, namlu ters tepecek, muhatapları elbette mahcup ve millet nezdinde mahkum olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal