Tuma Çelik'in Dokunulmazlık Dosyası Karma Komisyonda

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen fezlekeyi görüşmek için bir araya geldi. Komisyonda, tecavüzle suçlanan ve HDP'den ihraç edilen Çelik'in dosyasını müzakere etmek için hazırlık komisyonu kuruldu.

22.07.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-14:13) Tuma Çelik'in Dokunulmazlık Dosyası Karma Komisyonda

Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için komisyon kuruldu

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ önderliğinde bir araya geldi.

Komisyon, seçim çalışmaları esnasında bir kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla kendisiyle ilgili fezleke hazırlanmasından sonra HDP'den görevden alınan bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dosyasını konuştu.

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı çalışmasına devam eden komisyon, Tuma Çelik'in fezlekesini müzakere etmek için beş kişiden oluşan hazırlık komisyonu oluşturdu. Karma Komisyon Başkanının, her partinin mensupları içerisinde isim çekmek suretiyle düzenlenen hazırlık komisyonu, AK Parti'den Belgin Uygun, Ali Özkaya, İbrahim Halil Fırat, CHP’den Ali Mahir Başarır ile HDP’den Züleyha Gülüm'den oluştu.

 BÜTÜN KANITLAR İNCELENECEK

Hazırlık heyeti, fezlekede olan bütün kanıtları, konuyla alakalı bütün belgeleri inceleyecek. Alakalı savcılıktan ilave bilgi ve belge talep edebilecek. Komisyon, hakkında fezleke düzenlenen kişiyi çağırarak savunmasını talep edecek. Kendisiyle ilgili fezleke hazırlanan milletvekili yazılı veya sözlü savunma verebileceği gibi, bunun adına başka bir mensuba vekalet verebiliyor. Hazırlık Heyeti, bir ay içerisinde raporunu sunması gerekiyor. Bir alt kısıt bildirilmediği için hazırlık komisyonu faaliyetlerini önce erken bir tarihte de bitirebilir.

Hazırlık komisyonu raporunu bitirdikten sonra karma heyetine sunacak. Karma Komisyon, hazırlık komisyonu raporu masaya yatırılarak dokunulmazlığın kaldırılması veya dönem sonuna alınması doğrultusunda karar alacak. Rapor Genel Kurul gündemine inecek ve orada müzakere edilerek karar varılacak. Genel Kurul'daki oylama gizli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal