Teröristler Rasulayn'dan Kızılhaç Ambulansları ve Sivil Araçlarla Kaçıyor

Türkiye, ABD ile sağlanan mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lıların Kızılhaç ambulansları ve sivil araçlarla Rasulayn'ı terk etmelerine izin veriyor.

20.10.2019-17:41 - (Son Güncelleme: 20.10.2019-18:04)

Türkiye, Barış Pınarı Harekatı'nda Rasulayn'da kıstırdığı YPG/PKK'lıların, ABD ile olan mutabakat kapsamında Kızılhaç ambulansları ve sivil araçlarla şehirden ayrılmalarına müsaade ediyor.

Türkiye ile ABD arasında, Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verilerek YPG/PKK'nın güvenli bölgeden çekilmesi amacıyla sağlanan mutabakatta zaman işliyor.

KIZIL HAÇ TERÖRİSTLERE ÇALIŞIYOR

Yerel kaynakların bölgeden aktardığı bilgilere göre, dün öğleden sonra Kızılhaç ambulansları ve bazı sivil araçlarla örgütün yaralı teröristleri tahliye çalışmaları başladı.

Kızılhaç'a ait onlarca ambulans ve sivil araç, yaralı teröristleri, Türkiye'nin harekat bölgesinde açtığı koridordan çıkartarak Haseke ilinin Kamışlı ilçesine sevk etti.

Gün içinde yine onlarca Kızılhaç ambulansı ve sivil araç, camlarına film çekilerek ya da gazete kapatılarak, içlerinin görülmesi engellenecek şekilde Rasulayn'a giriş çıkış yaptı.

Böylece Türkiye, ABD'yle olan mutabakat çerçevesinde teröristlerin harekat bölgesini terk etmelerine izin verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal