Bakpiliç'in Sahibine FETÖ'den Hapis Cezası

FETÖ'nün Ankara yapılanmasında tavuk firması sahibi Mehmet Hanifi Bak'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

10.05.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-16:23)

FETÖ'nün, Ankara örgütlenmesi çerçevesinde 6’sı firari 9 sanığın yargılandığı davada, iş insanı Mehmet Hanifi Bak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Hanifi Bak, Ahmet Şahin ve Ömer Esener ile avukatları katıldı.

Mahkeme, Cumhuriyet Savcısına esas hakkında mütalaasında bir değişiklik olup olmadığını sordu. Savcı, iki sanık açısından mütalaasını aynen tekrar ederken, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘terörizmin finansmanın engellenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan cezalandırılmasını talep ettiği Mehmet Hanifi Bak’ın, gizli tanık ‘Şimşek’in ifadelerinden ardından FETÖ/PDY örgütünün mütevelli heyetinde yer aldığı anlaşıldığını söyleyerek, sanığın kararla beraber tutuklanmasını istedi.

MAHKEME, ÜYELİKTEN CEZA VERDİ

Diğer sanıklar Ahmet Şahin ve Ömer Esener de suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Savunmaların sona ermesinin sonrasında kararını açıklayan mahkeme, Mehmet Hanifi Bak’a, ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 7 sene 6 ay, sanık Ahmet Şahin’e de aynı suçtan 6 sene 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, karar kesinleşene dek her iki sanığın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartının devamına karar vererek, Bak açısından savcının tutuklama talebine uymadı.

Mahkeme ayrıca her iki sanığın mal varlıklarının da müsaderesine karar verdi. Mahkeme, sanık Ömer Esener’in ise yeterli delil olmadığı için beratına karar verdi. Firari sanıklar, Zafer Dereköylü, Fatih Yurdakul, Mehmet Hasdoğan, Osman Karal, Sezai Çiftçi ve Talha Önel’in dosyaları ise ayrıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal