Süleyman Soylu'dan Anlamlı Ziyaret!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye ile İran sınırında yapımı henüz bitmeyen sınır duvarları, sınır aydınlatma, kamera ve sensör faaliyetlerini yerinde inceledi.

27.10.2018-16:23 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-16:13) Süleyman Soylu'dan Anlamlı Ziyaret!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye ile İran sınırında yapımı henüz bitmeyen sınır duvarları, sınır aydınlatma, kamera ve sensör çalışmalarını takip etmeye gitti.

İnceleme doğrultusunda Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına gelen Bakan Soylu, yanındaki heyetle Ağrı-İran sınırına helikopterle geçt.

Sınırda yapımı süren sınır duvarını helikopterden takip eden, çalışmalar hakkında bilgi alan Soylu, sınırdaki Aybey Sınır Karakolu'na geçti.

Karakolda bulunan askerleri selamlayan Soylu, şeref defterinin imzaladıktan sonra yanında getirdiği Türk Bayrağı'nı karakol komutanına verdi.

Soylu buradan sonra sınırdaki karakol mevzisine hareket ederek, görevlilerden Ağrı-Iğdır şehirlerinin İran sınır hattında yapımı süren sınır duvarları, sınır aydınlatma çalışmaları, kamera ve sensör sistemlerinden meydana gelen sınır fiziki güvenlik sistemlerini gezdi.

Terörle mücadele, insan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele önemli başarılar elde edecek sistemler hakkında görevlilerden bilgi alan Soylu, sonrasında karakoldaki askerlerle buluşarak sohbet etti. Karakoldaki incelemeden sonra Iğdır'a geçen Soylu, Subaşı Karakolunu ziyaret etti.

Buradaki ziyaretinden sonra sınır duvarının yapıldığı bölgeye hareket eden Soylu, buradaki faaliyetleri de yerinde takip ettikten sonra Iğdır Geçici Gönderme Merkezine geçti.

Ziyarete, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İller İdaresi Genel Müdürlüğünden yeni kararname ile Muş Valiliğine atanan İlker Gündüzöz, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydrıın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal