Sosyal Mesafeli Halay Çekip Eğlendiler

Tokat’a Romanya’dan gelen öğrenciler sosyal kültürel faaliyetler çerçevesinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yöresel ‘ellik halayı’ oynadı.

24.09.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-11:31)
Tokat Plevne Anadolu Lisesinin 'Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Kültürümüzü Şekillendiriyoruz' isimli kitap ve kültür projesine Romanya’dan öğrenciler katılım sağladı.
Okullar arasında öğrenci değişimi projesi çerçevesinde Tokat’a giden yabancı öğrencilerle Türk öğrenciler kültürel faaliyetlere koronavirüs tedbirleri çerçevesinde katıldı.

Tokat kebabının ikram olarak verildiği yemeğin ardından geleneksel Türk gecesi yapıldı. Müzik eşliğinde dans etmek isteyen öğrencilere ‘ellik halayı’ öğretildi.

Okulun öğretmenleri ile öğrencilerinin yer aldığı halayda koronavirüs tedbirleri çerçevesinde öğrenciler sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde oynadı.

Okul Müdürü Ülkü Varol Taşar, kültürel yemek ve oyunların tanıtımının yapıldığı gecede öğrencilerin ayrı bir faaliyete katıldığını belirtti.

Koronavirüs salgını sebebiyle oyun oynamak isteyenlere Tokat’ın meşhur yöresel oyunu ‘Ellik halayı’nı öğrettiklerini belirten Taşar, 'Öğrencilerimiz sosyal mesafelerine dikkat ederek ellik oynayarak hem eğlendiler hem de kültürümüzü paylaştılar. Ellik, şuan için sosyal mesafeli oynanabilecek tek oyun diyebiliriz. Romen öğrenci ve öğretmeleri tarafından çok sevildi, eğlenerek oynadılar' şeklinde konuştu.

Proje çerçevesinde hemen hemen üç gündür Tokat’ta olan öğrencilere sertifika verildi. Tarihi ve doğal yerlerde gerçekleştirilecek olan gezi programlarında yer alan öğrenciler hafta sonu şehirden ayrılarak vatanlarına dönecekler.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal