Sakarya'da İmama Kızan Halk Namazı Kıraathane Önünde Kıldı

Sakarya'da cami imamı ile tartışan mahalle halkı imama küstü. Vatandaşlar cami yerine kıraathanenin önünde saf tuttu. Mahalleli imamın değiştirilmesini istiyor.

27.06.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-14:47) Sakarya'da İmama Kızan Halk Namazı Kıraathane Önünde Kıldı

Olay, Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle camisinin imamı ile tartışan mahalleli durumu müftülüğe bildirdi ve imamın değiştirilmesini istedi. İmam A.B. ile barışmayı kabul etmeyen mahalleli dün gece yatsı namazını da cami yerine mahalle merkezinde bulunan kıraathanenin önünde kıldı. 

Mahalle sakinleri imam değişene kadar camiye gitmeyeceklerini söylerken konuyla ilgili konuşan mahalleli Saffet Kansu, "Köyümüz halkı ve ihtiyar heyeti olarak imamdan memnun değiliz, imamıza küstük. Bu sebepten dolayı imamımızla ilgili gerekli müracaatları Müftülük ve diğer makamlara yaptık. Bu akşamdan itibaren karar alıp kıraathane önünde toplanıp, burada namaz kılacağız. İmam değişene kadar burada namaz kılmayı düşünüyoruz." dedi.

"UYGUNSUZ LAFLAR ETTİ"

İmamın kendilerine kötü davrandığını söyleyen Halil İbrahim Gül, "Ben cuma günü namaz kılmak için camiye gittim. Yanımda yaşlı bir arkadaş daha vardı, ona uygunsuz laflar etti. O yüzden ben o camiye gidip o hocanın arkasında namaz kılmam dedim. Bir daha da gitmiyorum zaten, hocanın buradan alınmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"BU HOCAYI KÖYÜMDE GÖRMEK İSTEMİYORUM"

Nuhal Altay ise "Müezzinler Merkez Camii'nde sabah namazına gittiğimde imam ile karşılaştım, 'Sabah namazında ne işin var?' dedi bana. Ben de kendisine, 'Tabi ki buraya namaz kılınmaya geliniyor başka ne işim olabilir' dedim. Tabi ki hoca tekrar tepki gösterdi, ya tabi gelinmez gibisinden. Ben şaşırdım, kendisine tepki gösterdim. Böyle bir şey olamaz ben, bu hocayı köyümde görmek istemiyorum." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal