Safranbolu Belediyesinin Bez Çanta Kampanyasına Yoğun İlgi

Safranbolu'da belediye tarafından "En az 5 plastik şişe getir, bez çantanı götür" kampanyası başlatıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada 500 bez çanta dağıtıldığını ve 11 bin 500 plastik şişe toplandı.

22.01.2019-21:13 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-21:06) Safranbolu Belediyesinin Bez Çanta Kampanyasına Yoğun İlgi

Safranbolu Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından başlatılan "En az 5 plastik şişe getir, bez çantanı götür" kampanyasıyla insanlarda çevre koruma bilinci oluşturuluyor. Kampanya çerçevesinde Misak-ı Milli Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşların getirdiği plastik şişeler konteynerlere yerleştirildi, plastik şişe getirenlere bez çanta verildi. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü etkinlikte 500 bez çanta dağıtıldığını ve 11 bin 500 plastik şişe toplandığını aktardı.

AMACIMIZ BİLİNÇ UYANDIRMAK

Vatandaşların çok sayıda plastik şişe getirmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Ürkmezer, "Hedefimiz yalnızca bez çanta dağıtmak değil, insanlarımızda bilinç uyandırmak. Bir hedefimiz tüm mahalleleri gezip yalnızca çanta almak için değil, çevreye olan hassasiyetini göstermek için yüklü oranda plastik şişe toplamış. Geri dönüşüm şirketine bunları vereceğiz." diye konuştu.

DAĞITIMLAR DEVAM EDECEK

Safranbolu pilot bölge olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ilk ekibin geldiğini anlatan Ürkmezer, "Safranbolu'nun her yerini geziyorlar. Raporunu oluşturuyorlar, atık getirme merkezi, mobil atık getirme merkezi ve ayrıştırma merkezleriyle alakalı planlamamızı yapıyoruz. Safranbolu her zamanki öncülüğüne hem bez çantada hem de sıfır atıkta bundan böyle de devam edecek. İlerleyen hafta başka yerde bu dağıtımı yineleyeceğiz." sözlerini kullandı.

"ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

Esnaf Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, büyük şirket ve marketlerden destek beklediklerini ifade eden Ürkmezer, "Vatandaşın çevre bilincini, çevreye olan katkısını, korumacılık yaklaşımını geliştirmesi manasında bundan böyle de çalışmaları sürdüreceğiz. Amaç yalnızca çanta dağıtmak değil, insanların çevre bilincini tesis etmek." biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal