Celal Şengör'den Bir Skandal Açıklama Daha: Türkiye, Afganistan'dır

Organ bağışı ile ilgili sözleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör'den yine gündem olacak bir açıklama geldi. "Türkiye benim gözümde Afganistan'dır" diyen Şengör, "Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir" dedi.

22.01.2019-20:34 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-20:27) Celal Şengör'den Bir Skandal Açıklama Daha: Türkiye, Afganistan'dır

Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Celal Şengör, organ bağışıyla alakalı sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını iddia etti. Şengör ayrıca, "Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan’dır, benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir" dedi.

Organ bağışı karşıtı sözler sarfettiği iddiasıyla tepki toplayan Prof. Dr. Celal Şengör, hem sözlerine açıklık getirdi hem de yine çarpıcı sözler kullandı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programına konuk olan Şengör'ün organ bağışı ile alakalı "Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın manası yok fakat araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi alsınlar. Araştırma çok önemli. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar" sözleri, organ bağışına karşıtı olduğu iddiasıyla medyada yer aldı.

“ORGAN BAĞIŞINA TARAFTARIM”

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Şengör, sözlerinin hepsinin dinlendiğinde organ bağışı karşıtlığını içermediğini söyledi. "Ben organ bağışına taraftarım, çok hoş bir şey, buna karşılık cesetlerin gömülmesi aptalca bir şey" diyen Şengör, "Benim bedenim, parazit halinde yaşayan bir insana verilmesindense araştırma için kullanılması daha doğru olur. Biz her insanı kutsal kabul ediyoruz, ben öyle kabul etmiyorum kardeşim" diye konuştu.

“ORGANIMI STALİN'E VERMEK İSTEMEM, HERİF 20 MİLYON ADAM ÖLDÜRMÜŞ”

Şengör, "Ben, bir organımı Stalin'e vermek istemem, adam 20 milyon insan öldürmüş" sözlerini de kullanırken, eşine "Öldüğümde vücudumu araştırma kurumuna verin, istedikleri gibi kullansınlar" dediğini de söyledi. "Elin dangalağını yaşatmanın manası yok" sözlerini tekrarlayan Şengör, "Yalnızca kendimden bahsediyordum. Elin dangalağını yaşatmaktansa bilimsel araştırma daha mühimdir" diye konuştu.

“MEDYAYA KIZMIYORUM, SOKAKTA YÜRÜRKEN KÖPEK GELİP SİZİ ISIRSA NE YAPABİLİRSİNİZ”

Sözlerinin basın tarafından çarptıldığını söyleyen Şengör, "Kızmıyorum, sokakta yürürken köpek gelip sizi ısırsa ne yapabilirsiniz?" derken, Türkiye'de büyük bir cehaletin hüküm sürdüğünü söyledi. "Türkiye, benim gördüğüm en ilkel, üst düzey cehalet seviyesinde, en gayrı medeni ülkelerden biri" sözlerini kullanan Şengör, şunları da ifade etti:

“TÜRKİYE'DE 1000 SENEDİR ADAM GİBİ EĞİTİM YOK”

"Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan'dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, 1000 yıldır adam gibi eğitim yok"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal