Rusya:' Türkiye ile Suriye İrtibat Halinde!'

Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye'nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını aktardı.

15.10.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-17:33)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye'nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını dile getirdi.

Kremlin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Türk ve Suriye ordularının sahada doğrudan karşılaşma ve çatışma içerisine girme ihtimallerine yönelik, "Bunun kimsenin menfaatine olmadığı gibi kabul edilemez bir şey de olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir şeyin gerçekleşmesine elbette izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kremlin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Ankara ile Şam'ın savunma bakanlıkları, dışişleri bakanlıkları ve istihbarat servisleri üstünden gerçek zamanlı görüşmeler gerçekleştirmekte olduğunu da aktardı.

‘SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ ‘MEZHEPSEL DENGEYİ ALT ÜST EDEBİLİR’ 

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na dairse, Rusya'nın böyle bir askeri operasyonu her daim kabul edilemez bulduğunu aktardı. Moskova ile Ankara arasında da bahsi geçen operasyona yönelik herhangi bir anlaşma olmadığını bildirdi. 
"Rusya'nın, Türkiye tarafından söz konusu operasyonun başlatılmasına onay verdiği şeklindeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuşan Lavrentyev, Barış Pınarı Harekatı'nın, Suriye'nin kuzeyindeki ‘mezhepsel dengeyi alt üst edebileceğini’ aktardı.
YPG'li teröristleri, Şam ile irtibat kurmaya yöneltenin de Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı olduğunu belirten Lavrentyev, Rusya'nın bu görüşmelerde arabulucu olduğunu belirtti.

‘BİRTAKIM ARABULUCULUK ÇABALARI DA ORTAYA KOYDUK’

Rus Özel Temsilci, Suriye hükümeti ile ülkenin kuzeyinin denetimini elinde tutan YPG'li teröristler arasında kurulmuş olan irtibata yönelik, "Böyle bir diyaloğun sağlanması için çağrı yapmakla sınır kalmadık, doğal olarak bunun olabilmesi için birtakım arabuluculuk çabaları da ortaya koyduk" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal