Rusya: 'SMO Destek Vermeyi Durdurun'

Rusya, Esed rejimi kuvvetlerinin ağır kayıplar vermesinin sonrasında Türkiye'ye, SMO'ya destek vermemesi için çağrıda bulundu.

21.02.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-11:35) Rusya: 'SMO Destek Vermeyi Durdurun'

Rusya, Esed rejimi kuvveterinin ağır kayıplar vermesinin sonrasında Türkiye'ye, SMO'ya destek vermemesi için çağrıda bulundu.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türkiye'ye, Suriye Milli Ordusu'na destek olmayı ve onlara silah temin etmeyi durdurması için çağrıda bulundu. Türkiye destekli SMO'nun Kminas ve Neyrab bölgelerinde Esad rejim kuvvetlerinin savunmasını Türk ordusunun yardımıyla kırdığının altını çizen Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, şu açıklamada bulundu:

"TÜRK TARAFINI DESTEK VERMEYİ DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

"Bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin militanlara destek verdiği ilk vaka olmadığına dikkat çekmek isteriz. Türk tarafını teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurmaya çağırıyoruz."

ESED'İN SAVUNMASI KIRILDI

SMO'nun, Kminas-Neyrab hattında rejime karşı gerçekleştirilen saldırıları çok fazla zırhlı tankla düzenlendiğini ve Türk ordusunun buna topçu ateşiyle destek olduğunu belirten Merkez, Esed rejimi kuvvetlerinin savunmasının bunun sonucunda kırıldığını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal