Ruhsar Pekcan'dan Perakende Esnafına Yönelik Müjdeli Açıklama!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışında önemli açıklamalar kaydetti.

05.12.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-13:18)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışında önemli açıklamalar kaydetti.

Pekcan, ATO Congresium'daki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının kooperatiflerin üretim kapasitesini artırmak olduğunu vurgulayarak, fuarın, hem iç hem de dış ticarette daha fazla pay sahibi olunmasını sağlamak için yürüttükleri çalışmaların önemli bir aşamasını oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 49 bin kooperatif ve 6 milyon kooperatif ortağı bulunduğuna işaret eden Pekcan, kooperatiflerin çeşitli konularda 40'a yakın alanda faaliyet gösterdiklerini bildirdi.

Pekcan, kooperatif birliklerinin ekonominin büyümesine de katkı sağladıklarını ifade ederek, bu fuar vesilesiyle her bölgeden başarı kazanmış kooperatiflerin ürün ve hizmetlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Bakanlığın 12 bin kooperatif ve 1,5 milyon kooperatif ortağına hizmet verdiğine dikkati çeken Pekcan, hedeflerinin kooperatiflerin ekonomide ve ihracattaki gücünü artırmak olduğunu, bu yönde ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Pekcan, kooperatiflerin ekonomik yönü kadar sosyal yönü de güçlü işletmeler olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle vurguladığı 'insanı merkeze alan büyüme' modeline de en elverişli sistem kooperatif modelidir. Kooperatifler aynı zamanda istihdam ve istikrarın da teminatıdır. Üreticinin tüketiciye aracısız ulaşabildiği kooperatifler maliyetlerin azaltılması açısından da büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz, kooperatifçiliğin özünü oluşturan dayanışma ruhuna, kültürel birikime ve tecrübeye fazlasıyla sahiptir. Kooperatifçilik kültürümüzde var olan imecenin ve ahiliğin günümüzde tüzel kişilik kazanmış halidir. Bakanlık olarak hedefimiz, sadece kooperatif sayımızı artırmak değil, bu birikim üzerine kurumsal yapısı güçlü, çağın ekonomik koşullarıyla uyumlu, dünya standartlarında kooperatifler kurmaktır. Türkiye Kooperatifler Fuarı programını da bu doğrultuda hazırladık."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal