Ruhsar Pekcan Türkiye'nin ABD'den Talebini Açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin isteğini ABD’li Bakan Wilbur Ross ile yapmış olduğu ortak toplantıda dile getirdi.

10.09.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-15:41)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD ve Türkiye arasındaki ticaret amaçlarına yönelik önemli ayrıntılar sundu. Sektörel komiteler kurulmasını istediğini bildirilen Bakan Pekcan konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

"İlave gümrük vergilerinden ülkemizin muaf tutulması talebimizi paylaştık" dedi. ABD Ticaret Bakanı Ross ise, "Amacımız iki ülke arasında 100 milyar hedefe ulaşmak amacımızdır." 

6 Eylül'de Yunanistan'ın merkezi Atina'dan İstanbul Havalimanı'na uçan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan  geçirdiği bu beş günlük süredeki çalışmaları düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Ruhsar toplantıda şunları aktardı:

“Sektörel komiteler kurulmasına karar verdik. Türk ve ABD'li firmaları bir araya getirecek bu komiteler sonuç odaklı çalışacak. Karşılıklı ticareti artırma amacındayız. Sayın Ross'un ülkemizin potansiyeline şahit olduğunu düşünüyorum. Yatırım işbirliğinin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini düşünüyorum.“ 

Ruhsar Pekcan ilave gümrük vergileriyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

“ Sektörlerin kapasitesini artırarak ABD'ye ürün tedarik etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik. İlişkilerimizdeki bazı sıkıntıların aşılmasında ticaretimize olumlu yansımalarını olduğunu düşündük. Otomotivdeki eylem ve önemlere değindik. Bu kapsamda özellikle 232 olan ilave gümrük vergilerinden ülkemizin muaf tutulması talebimizi paylaştık. 100 milyar dolarlık hedefimiz için bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. En çok potansiyele sahip sektörlerden biri sivil havacılık sektörüdür.“  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal