Rasim Ozan Kütahyalı İçin 10 Yıl Hapis Kararı

Boşnak halkına hitaben bir televizyon programında kullandığı uygunsuz söz ve cümlelerden ötürü mahkemelik olan sanık Rasim Ozan Kütahyalı'ya, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

13.09.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-12:47)

Boşnak halkına hitaben kullandığı uygunsuz söz ve cümlelerden ötürü mahkemelik olan sanık Rasim Ozan Kütahyalı'ya, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen davada sanık Rasim Ozan Kütahyalı yer almadı.  Davacı avukatları ile sanık avukatları duruşmaya katılım sağladı.

Davacı avukatları, kovuşturmanın büyütülmesiyle ilgili bir isteğinin olmadığını açıklarken, sanık avukatı müvekkillinin kendi isteğiyle duruşmaya katılarak savunma yapmak istemesine rağmen medyada polis tarafından gözaltına alındığına dair iddiaların yer aldığını belirtti.

Buna karşılık Hakim Dursun Ali Gümüş, bu mevzunun dava sürecinde konuşulmasının yersiz olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Niye bir hafta, 10 gün sonra geldiniz? Polis koruması olan adama ben yakalama kararı çıkarıyorum, bir hafta sonra geliyor. Bu devletin ayıbıdır." 

Davacı avukatları dosyadaki kanıtların toplandığını söyleyerek, sanık Kütahyalı'nın en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti.

SanıK Kütahyalı'nın bir tv programında Boşnaklar için kullandığı ibarelerin ırkçı bir nitelik taşıdığını ifade eden müşteki avukatlar, Kütahyalı'nın esasında bir insanlık suçu işlediğini bildirdi.

Avukatı vasıtasıyla beyanını yollayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı, şunları dile getirdi:

"Bosna Sancak Dernekleri benim ne ceza almamı istiyorlarsa ben razıyım. Bedeli ne ise en ağırını çekmek istiyorum. Şuursuzca söyledim." 

Mahkeme sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" Kütahyalı'nın 10 ay hapsine karar verdi.

 Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal