PKK'nın 33 Kişiyi Öldürdüğü Köyde 25 Senedir Aralıksız Nöbet Tutuluyor!

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavli köyünde PKK'lı teröristler 25 sene önce 5'i çocuk 33 kişiyi kahvehaneye doldurup öldürmüştü. Bu olayın ardından Yavlililer 25 senedir aralıksız nöbet tutuyorlar.

29.10.2018-11:53 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-11:54) PKK'nın 33 Kişiyi Öldürdüğü Köyde 25 Senedir Aralıksız Nöbet Tutuluyor!

Terör örgütü PKK'nın 1993'te Erzurum'un Çat İlçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 5'i çocuk 33 insanı öldürmesinin acısı halen dinmedi. Yavililer o karanlık gecenin ardından 25 senedir köyde nöbet tutuyor.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün aktardığına göre, genç yaşlı demeden 50 köylüyü kahvehaneye toplayıp üstlerine kurşun yağdıran teröristlerin gerçekleştirdiği vahşi katliam yürekleri dağlamıştı. O katliamda kimi babasını, kimi eşini, kimi de nişanlısını yitiren Yavililer o karanlık gecenin ardından 25 senedir köyde nöbet tutuyor. Mahallede 20'si resmi toplam 97 gönüllü korucu yer alıyor. Yavi'de 24 saat nöbet tutan o aslanlar ve köylüler olanları aktardı.

Katliamda kahvehaneyi işleten kardeşleri Hacı ve Rasim Yavilioğlu'nu yitiren Salih Yavilioğlu, "Kahvemiz bu hain saldırının ardından 5 sene kapalı kaldı. Köylülerin talebi, ısrarı ardından yeniden açıp 1998 senesinde markete döndürdük. İki kardeşimi ve köylülerimizi yitirdim. Onların acısı her an yüreğimde" dedi. Terör örgütünün öldürmek için kahveye doldurduklarından bir tanesi de Bünyamin Yardımcı'ydı (38). Köyde koruculuk yapan Yardımcı, alçak saldırı olduğu vakit henüz 15 yaşındaydı. Yardımcı "Hain saldırıyı hiç unutmadım. Askeri kıyfat taşıyan teröristler köy kahvehanesine herkesi bir araya getirdiler ve rastgele ateş açtılar. Vücuduma 5 kurşun denk geldi. Şehit olan köylülerden bir tanesi benim üstüme düştüğü için sağ çıktım..."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal