Pentagon'dan Skandal Zeytin Dalı Açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Türkiye’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı harekâtı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

06.02.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-09:11) Pentagon'dan Skandal Zeytin Dalı Açıklaması!

Pahon, şimdiye kadar Türkiye ile süren temasların ve diplomasinin Menbiç’te gerilimin artmasının önlenmesi bakımından başarılı olduğunu ifade etti. Hatta koalisyon ortakları ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki bazı gerilimlerin Türkiye sayesinde engellendiğini söyledi. Pahon, Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) ayrılıp Afrin’e savaşmaya giden birimlere de destek sağlanmayacağını ifade etti. Terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin ana unsur olduğu SDG’den bazı grupların Afrin’e döndüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Pahon’un açıklamaları özetle şu şekilde:

- “Türklerin Afrin’den Menbiç’e geçmeyeceğini düşünüyoruz. Bu meselede gerçekten endişeliyiz. Bunun DEAŞ ile mücadeleyi raydan çıkarma potansiyeli mevcut. Bu, şimdiye kadar ortaya çıkardığımız çalışmanın büyük ölçüde dikkatini bozacak bir durum. Türkiye’nin terörizm ve sınırlarındaki terör grupları meselesinde ciddi kaygıları olduğunu biliyoruz. Bunun tamamen farkındayız. Türkiye ile elimizden geldiği kadar beraber çalışıyoruz fakat bu operasyon (Zeytin Dalı) DEAŞ’a karşı kazanımlarımızın bir kısmını kaybetmemize sebep olacak bir potansiyel taşıyor.”

“Sürekli temas halindeyiz. Suriye gibi karmaşık savaş bölgelerinde diplomasi her zaman anahtardır. İki tarafa da gerilimi daha fazla yükseltmemeleri ve dikkati DEAŞ’tan dağıtmamaları için çağrı da bulunduk. Bildiğiniz gibi biz Afrin’de yokuz. Oradakiler bizim desteklediğimiz güçler arasında değil. Suriye ölçeğinde şimdiye kadar nispeten güvenli bir alan olan Menbiç’te bugüne kadarki kazanımlarımızı korumak kritik önemde.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal