Parti Kuracağı İddia Edilen Ahmet Davutoğlu'ndan İlginç Çıkış: Karamsarlık Beni Üzüyor

Abdullah Gül ve Ali Babacan ile beraber parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'ndan ilginç bir çıkış geldi. Davutoğlu verdiği konferansta, "Türkiye'de son derece yüksek bir karamsarlığın yaygınlaşmakta olduğunu görmek beni üzüyor" dedi.

12.02.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-11:25) Parti Kuracağı İddia Edilen Ahmet Davutoğlu'ndan İlginç Çıkış: Karamsarlık Beni Üzüyor

Abdullah Gül'le beraber Ali Babacan'ı yeni bir parti kurması için desteklediği öne sürülen Ahmet Davutoğlu Ankara'da bir konferanst çarpıcı açıklamalar yaptı. Davutoğlu "Türkiye'de son derece yüksek bir karamsarlığın yaygınlaşmakta olduğunu görmek beni üzüyor" dedi.

"MÜTHİŞ BİR KALABALIK TARAFINDAN İZLENDİ"

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü köşesinde Davutoğlu'nun konferansının detaylarını yazdı. Uğuroğlu, "Ahmet Davutoğlu neler söylüyor?" başlıklı yazısında "Hedefine ulaşmak için 3 senedir farklı yerlerde konferanslar veren Davutoğlu, Araştırma ve Kültür Vakfı'nın Ankara Hacı Bayramı Veli'de yer alan Ankara şubesinde müthiş bir kalabalık tarafından izlendi" sözlerini kullandı.

İşte Davutoğlu'nun konferansta yaptığı konuşmadan bir kesit;

"Astana'da ütopik (hayali) iyimserler ve nihilist (hiççilik, yokçuluk) kötümserler olarak iki grubun meydana çıktığını söyleyen Davutoğlu moderatörün sorusuna, 'benim yöntem olarak teklifim realist iyimserlik' dediğini duyurdu. Davutoğlu, 'Realist iyimserlik'ten kastını şöyle duyurdu: 'Türkiye'de de gerek akademik camiaya, gerek devlet yaşamındaki bürokrat arkadaşlara, gerek halk içine girdiğimde son derece yüksek bir karamsarlığın yaygınlaşmakta olduğunu görmek beni üzüyor.

"KRİZİN ÇÖZÜM ŞARTI KRİZİ KABUL ETMEKTİR"

Realist (gerçekçilik) iyimserlikten ne kastettim? Kastettiğim şu, dünya sisteminin ve dünyadaki sıkıntıları tanımlarken realist olmak, realist bir çerçeve çizmek. Çözüm üretirken iyimser olmak. Bir kriz varsa o krizin ilk çözüm koşulu o krizi kabul etmektir, bundan korkmamaktır. Realist olmak lazım fakat o realizmin kötü tablosu içine hapsolduğunuz vakit da vizyon üretemezsiniz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal