Özgür Özel Mecliste Yaptığı Konuşmalarla İlgili Açıklamalarda Bulundu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün TBMM Genel Kurulu'nda, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili açıklamalarda bulundu

24.04.2018-08:52 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-08:42) Özgür Özel Mecliste Yaptığı Konuşmalarla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Grup Başkanvekili Özgür Özel  "Genel Kurul'da yaptığım açıklamaların tamamının Araştırma Komisyonu'nda ilgili kurum yetkililerinin ifadelerinden alıntılanarak kullanıldığı, tutanaklarda bulunan ifadelerle ortadadır. Konuşmamda bir iddiayı değil, somut gerçekleri ifade ettiğimi bir kere daha kamuoyunun bilgisine sunuyorum" ifadelerini kullandı

Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen oturumda yaşanan tartışma ve FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek'in değerlendirmeleri ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki özel oturumda, söz konusu komisyonda bürokratların tutanak altında bulunan konuşmalarından alıntı yaparak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesinde" nerede olduğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etti. Özgür Özel, şunları kaydetti:

"TUTANAK" İDDİASI

"Araştırma Komisyonu Başkanı sıfatıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Reşat Petek’in yapmış olduğu açıklamayla, aktardığım ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, dediklerimi doğrulayan bir kaydın bulunmadığını ileri sürmüştür.

Darbe girişimine ilişkin tüm gerçeklerin açığa çıkması amacıyla, girişimin yaşandığı ilk dakikadan itibaren büyük gayret gösterilmesi gerekmekte olduğunu savunan ve gayret de gösteren partimizi ihanet içinde olmakla itham eden Burdur Milletvekili Reşat Petek, başkanlığını yaptığı komisyonun tutanaklarını çarpıtmaktan kaçınmamaktadır."

"KAMUOYUNA SUNUYORUM"

Özgür Özel, Genel Kurul'da yaptığı açıklamaların tamamının Araştırma Komisyonu'nda ilgili kurum yetkililerinin ifadelerinden alıntılanarak kullanılmış olduğunu, bunun tutanaklarda bulunan ifadelerle ortada olduğunu kaydetti.

Özgür Özel, "Konuşmamda bir iddiayı değil, somut gerçekleri ifade ettiğimi bir kere daha kamuoyunun bilgisine sunuyorum." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal