Operasyonun 13. Gününde Zafer Haberleri Arka Arkaya Geliyor!

Operasyon hakkında konuşan bir askeri yetkili, TSK’nın beklenenin üstünde bir hızla ve üstün başarıyla harekâtı sürdürdüğünü söyledi.

01.02.2018-22:29 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-23:12) Operasyonun 13. Gününde Zafer Haberleri Arka Arkaya Geliyor!

22:08 TSK, son açıklamadan bu yana 21 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini ve toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 811'e yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca, hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 14 hedef imha edildiği belirtildi.

20:40 ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize, PYD/PKK’nın Afrin’den Kilis’e roket saldırısına ilişkin bir soruya, “Türkiye’ye yönelik her saldırıyı kınıyoruz.” dedi.

"DEAŞ OPERASYONLARI BİTİNCE SİLAHLARI TOPLAYACAĞIZ"

AA muhabirinin PYD/PKK’nın paravanı SDG’ya verilen ağır silahların toplatılacağının söylendiğini hatırlatarak “Bu silahların toplama işlemi başladı mı bu konuda ne aşamadasınız?” sorusuna ise McKenize “Bu silahlar DEAŞ ile operasyon bittiğinde toplanacak - ki biliyorsunuz DEAŞ'a karşı operasyonlar Fırat Vadisinde devam ediyor- bu ekipmanlar orada SDG tarafından iyi amaçlarla kullanılıyor” şeklinde konuştu.

18:23 Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri, Afrin'de terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca dikilen ve yerli üretim silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile imha edilen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın sözde anıtının bulunduğu Darmık Dağı'nın eteklerine ulaştı.

18:15 ÖSO'ya bağlı Sultan Süleyman Şah Tugay’ına ait arazi aracı, Afrin'in Şengal köyünde PYD/PKK'lı teröristlerin kullandığı ABD yapımı TOW füzesiyle vuruldu.

17.03: TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeyinde PYD/PKK işgalindeki Büldül belde merkezini ele geçirdi.

17.00: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında öldürülen terörist sayısı ile ilgili "Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti, ila cehenneme zümera. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak" dedi.

16.25: Anadolu Ajansı: Kilis sınırındaki Fırtına obüsleri son yarım saatte en az sekiz kez terör mevzilerine atış yaptı. Bölgede ayrıca helikopterler de uçuyor.

15.50: Silah seslerinin kesilmediği Bülbül çevresinde bazı YPG'liler canlı yakalandı.

14.20: Afrin yolunda en önemli kasabalardan biri olan Bülbül dakikalar önce YPG'li teröristlerden alındı. Darmık Dağı'nın hemen arkasında yer alan kasabadan teröristler çekildi.

14.00: Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kısa vadede Afrin çevresinden bir göç dalgasının beklenmediğini söyledi.

13.33: ÖSO birlikleri Afrin batısındaki Cinderis bölgesinde ele geçirilen Manpads füzesinin fotoğrafını yayımladı.
13.30: TSK ve ÖSO, YPG’nin Bülbül bölgesindeki terör kampını aldı. ÖSO'dan yapılan açıklamada en az 14 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

13.34: TSK tarafından yapılan yeni açıklamada 31 Ocak Tarihinde yurt içinde icra edilen diğer faaliyetler açıklandı. Yapılan açıklamada, ''31 Ocak 2018 Diyarbakır/Silvan'da icra edilen arazi aramasında bir RPG-7 roketatar, bir adet mühimmatı ile birlikte ele geçirilmiştir.

Mardin/Dargeçit’te icra edilen arazi aramasında yedi kg patlayıcı madde, 340 adet fişek, bir adet el telsizi, çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

31 Ocak 2018 Bitlis/Hizan’da icra edilen arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı, bir adet el bombası, 35 adet fişek, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.'' ifadelerine yer verildi.

13.30: TSK ve ÖSO, YPG’nin Bülbül bölgesindeki terör kampını aldı. ÖSO'dan yapılan açıklamada en az 14 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

12.50: Kilis'te YPG'li teröristler tarafından atılan patlamamış bir roket bulundu. Barış Mahallesi'ndeki iki katlı binanın alt katındaki iş yerine isabet eden roket, bir bina sakininin dikkati sayesinde ortaya çıktı.

12.10: Türkiye'nin dört bir yanından Afrin harekâtına katılan askerlere destek yağıyor. Annelerin elleriyle hazırladığı yemekler, cephedeki askere ulaştırıldı. Fotoğraf Anadolu Ajansı'ndan.

11.55: ÖSO ve TSK, Bülbül bölgesindeki Darmık Dağı'nın eteklerinde yer alan Ali Kar ve Zara köylerini teröristlerden aldı. Böylece kuzey cephesinde Şeyh Obası'ndan Şinkal'e kadar olan kısım birleştirildi.

11.40: Reyhanlı'ya YPG'li teröristlerin attığı ve patlamayan roket, bomba imha uzmanları tarafından imha edildi. Anadolu Ajansı, yaklaşık üç metrelik roketin saplandığı evin bahçesinde infilak ettirildiğini bildiriyor.

11.30: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait konvoy İdlib kuzeyindeki Kefr Lusin beldesinden, Halep batısındaki Daret İzze ve Salva bölgelerine intikal etti.

10.05: TSK yaptığı son açıklama ile öldürülen terörist sayısının 790'a ulaştığını duyurdu.

Yapılan açıklamada ''Zeytin Dalı Harekâtı'' kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 78 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 790 olmuştur.'' ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal