Muharrem İnce'nin Dershane Yalanları Ortaya Çıktı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin göğsünü gere gere anlattığı dershanecilik mazisi yalan dolu çıktı. Meçhul bir parayla TAM Dershanesi'ne ortak olan Muharrem İnce, dershane batınca öğretmenlere tazminat dahi vermemiş.

11.06.2018-11:28 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-11:28)

Mitinglerde siyasi ahlaktan dem vurup, vatandaşa ders vermeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin geçmişi bu konuda hiç de temiz değil. Alanlarda öğretmenlerin işçilerin emek hakkından konuşan, katıldığı programda "Dershane açtık. Yanımızda 26-27 yaşında 120 öğretmen çalıştırıyorduk. Onun için ben gençlerin girişimcilik ruhuna inanıyorum" diyen CHP’li İnce, öğretmenleri sigortasız çalıştırıp dershaneyi de batırınca öğretmenlere tazminat bile ödemedi.

BORÇLARINI SİYASETLE ÖDEDİ

Yalova'da 1989 senesinde şehirde ekonomik faaliyet gösteren iki dershane vardı. Birisi darbeci FETÖ'nün dershanesi diğeri de TAM Dershanesi'ydi. CHP’li İnce önce öğretmenlikten istifa etmesinin ardından ilk olarak hain FETÖ'nün dershanesinde 8 ay fizik öğretmenliği yaptı. Cumhurbaşkanı adayı İnce sonrasında nereden ve kimden geldiği belli olmayan bir parayla TAM Dershanesi'ne ortak oldu. Muharrem İnce sonrasında burada ortak olduğu kişinin hisselerini satın alarak kendisi gibi öğretmen olan Özcan Özel'i yanına çekti. Böylece Özcan Özel ile Muharrem İnce dershanenin sahibi oldu. Bir süre sonra CHP’li İnce'nin yanlış stratejileri TAM Dershanesi battı. Bu batışta Muharrem İnce, Özcan Özel'e büyük miktarda borçlandı.

ÖZEL'İN OĞLUNA DA KIYAK

Muharrem İnce, CHP'den Yalova milletvekili olduktan sonra Özcan Özel'i yavaş yavaş siyasete sokmaya başladı. CHP’li İnce'nin eski iş ortağını dershaneden kalan borçlarına karşılık aktif siyasete soktu. CHP’li İnce bir süre sonra Özel'i CHP Yalova İl Başkanı olmasına destek verdi. Muharrem İnce'nin kıyakları bununla da sınırlı kalmadı. Özcan Özel'in 21 yaşındaki oğlu Ercan Özel'i TBMM'de kendisine danışman yaptı. Son olarak bir kıyak daha yapan İnce, 24 Haziran seçimlerinde Özel'i CHP'nin Yalova birinci sırada milletvekili adayı olmasını sağladı ve borcunu ödemiş oldu.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMIŞ VE TAZMİNATLARINI ÖDEMEMİŞ

İnce’nin işlettiği TAM Dershanesi'nde yaşanan skandallar bununla da sınırlı değil. Muharrem İnce'nin dershanede işe aldığı genç öğretmenleri sigortasız çalıştırdığı tespit edildi. Milletvekili olduğu halde dershane işletmeye devam eden Muharrem İnce, müfettişlerin inceleme yapmasın önlemeye çalıştı. Fakat tüm önleme girişimlerine rağmen teftiş tamamlandı. Müfettişlerin teftişleri neticecsinde Muharrem İnce ve Özel öğretmenlerin sigortalarını yaptırmadan vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Muharrem İnce dershane battıktan sonra ne çalıştırdığı öğretmenlerin tazminatlarını ne de haklarını verdi.

Son Dakika Güden Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal