Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yarın Elazığ'da Okul Zili Çalacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Yarın Elazığ'da okul zili çalacak. Velilerimiz bilsinler ki öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim uygulamasına geçilmiştir." ifadelerine yer verdi.

23.02.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 23.02.2020-14:39) Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yarın Elazığ'da Okul Zili Çalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da depremin ardından verilen aradan sonra eğitime yarın yeniden başlanacağını açıkladı.

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde telafi eğitimi alan öğrencilerle görüşmesinden sonra basın meshuplarına açıklamalarda bulunan Selçuk, Elazığ’da yapılan çalışmaları görmek üzere şehre geldiklerini ifade etti.

Bakan Selçuk, depremden sonra okulları vatandaşların hizmetine açtıklarını, bugüne kadar okullarda 65 bin 468 kişiye barınma hizmeti sağladıklarını, tahsisini yapıtları okul, spor solonu ve diğer binalarda 265 öğrenci ve ailesinin halen barındığı ifadelerine yer verdi.

"YARIN ELAZIĞ'DA OKUL ZİLİ ÇALACAK"

Elazığ'da depremin ardından eğitim öğretime ara verildiğini hatırlatan Selçuk, şöyle devam etti:

"Yarın Elazığ'da okul zili çalacak. Bu çerçevede velilerimiz bilsinler ki öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim uygulamasına geçilmiştir. Yeni okul binalarımız hazır hale gelinceye kadar hiçbir öğrencimiz sıkıntı yaşamadan eğitim öğretime devam edecektir. Öğrencimiz yaşadığı bölgeye bağlı olarak en yakın okula ilişkilendirilecektir. Bu çalışmaların tamamı bitti ve hazırız. İl merkezinde boşaltılan 17 okulumuzdaki 9 bin 350 öğrenci, ilçelerimizde boşaltılan 16 okulumuzdaki 2 bin 21 öğrenci olmak üzere toplam 11 bin 371 öğrencimiz bugün itibarıyla en yakın okullarımız ile ilişkilendirilmiştir."

Selçuk, konteyner kentlerde barınacak öğrencilerin de kendilerine en yakın okullarla ilişkilendirileceğini belirterek, "Liseye devam eden öğrencilerimiz için de taşıma imkanı sağlanacaktır. İhtiyaç veya talep duyulması halinde konteyner kentlerin kurulacağı bölgelerde özellikle okul öncesi için konteyner okullar hazırlanacaktır." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal