Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Fırtına Geliyor

Meteoroloji'ye göre, kar ve soğuk hava etkisi altındaki Türkiye'de bu akşamdan itibaren ılık ve sağanak yağışlı hava hakim olacak Sıcaklıkların 2 ila 6 derece arasında yükselmesi beklenirken, şiddetli rüzgar ve sel baskınına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıldı.

09.01.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-09:13) Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Fırtına Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre; doğu bölgelerinde genellikle kar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Şanlıurfa çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların akşam vakitlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kar yağışlarının Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Akşam vakitlerinden itibaren ülkemizin, batı bölgelerinden başlayarak Orta Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Akşam ve gece vakitlerinde Marmara’nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevrelerinde meydana gelebilecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra İzmir, Muğla, Çanakkale ile Aydın ve Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam vakitlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği belirtiliyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 3 ila 6 derece yükseleceği, İç Anadolu'nun doğusu ve doğu bölgelerinde 3 ila 5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın özellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta şiddette, akşam vakitlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da şiddetli ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu bölgelerindeki kar yağışlarının Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların gece vakitlerinden itibaren İzmir, Muğla, Çanakkale ile Aydın ve Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sıkıntılara (Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yer yer şiddetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydaba gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın akşam vakitlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da güney yönlerden şiddetli ve zaman zaman şiddetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal