Kürtçe Mevlite Yasak Yalanında Israr Devam Ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir mevlidin 'Kürtçe' okunduğu için kesildiği iddiaları gündemde yerini alırken hem mahalle sakinleri hem de mahalle muhtarı Metin Aslan'dan konuya ilişkin yalanlama geldi.

10.08.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-10:18) Kürtçe Mevlite Yasak Yalanında Israr Devam Ediyor

Bir haber sitesi Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kürtçe mevlid okunduğunu ve iptal edildiğini iddia ederek 'Jandarma Kürtçe mevlidi kesti: Ya Türkçe ya Arapça oku' başlıklı haberimiz için AK Partili eski vekil Abdurrahman Kurt, 'Köy benim taziye benim, haber uzaylıların' açıklaması yaptı. Ancak haber kaynaklarımız, taziyelerin aynı olmadığını kaydetti.' iddiasında bulunarak algı yaratmaya çalıştı.

AK Parti Eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, yalan haberi yapan sitenin yaptığı paylaşımın altına 'Birincisi taziyeler korona sebebiyle yapılmıyor, ikincisi jandarma böyle bir olmayan yasağı uygulayamaz ve uygulanmamıştır. 3'ncüsü kimmiş bu kaynak ben de merak etti. Köy bizim köyümüz taziye de bizim taziyemiz daha ne söyleyeyim...' yazdı.

KÖY SAKİNLERİ VE MUHTAR YALAN HABERE TEPKİLİ

Yapılan yalan haberin ardından köy sakinleri ve muhtar konuya ilişkin tepkilerini dile getirdi. Koronadan dolayı 8 aydır taziye yapılmadığını ifade eden muhtar Metin Aslan, 'Yalan haberdir. Ne askeriye buraya gelmiş ne mevlit okunmuş ne de taziye evi açıktır. Amcam dün vefat etti. Dünden beri evde oturuyoruz. Herhangi bir taziye yok. İftira bir haber. Bunu kabul etmiyoruz. Yanlış bilgi ve beyanda bulunuyorlar. Bu iddia yalan ve iftiradır. Jandarma ile iç içeyiz. Kesinlikle bugüne kadar jandarmadan böyle bir baskın yapılmamış. Köyümüzde 8 aydan beri taziye de olmamış mevlit de okunmamıştır.' ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ HÜDA KAYA'DAN PROVAKASYON

HDP'li Hüda Kaya, yapılan yalan haberi fırsat bilerek Twitter hesabından 'Kürtçe mevlidin engellenmesiyle ilgili ajansın haberi güncellenmiştir. Bahsedilen olay bugün yaşanan taziyede değil daha önce gerçekleşmiştir...' ifadelerini kullandığı bir paylaşımda bulunurken haberlerin yalanlanmasının ardından daha sonra paylaştığı 'Her 'dil' bir ayettir, bir hakikattir! Siz varlığa, insanlığa, hakikate, yaşama, sevgiye, ayetlere düşmansınız AK Parti. Sizleri kendi nefretiniz bitirecek! Diller, düşünceler mutlaka özgürleşecek, sizler istemeseniz de... ' ifadelerini silmedi.

DİYARBAKIR SUR KAYMAKAMLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayların büyümesinin ardından Diyarbakır Sur Kaymakamlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. İşte o açıklama:

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal