Kocaeli'de Maskesini Düzgün Takanlara, Bandolu Kutlama ile Bilet Hediyesi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde en hareketli yerlerinden biri olan yürüyüş yolunda yapılan sosyal test ile maskelerini düzgün takan kişiler, bando eşliğinde yolda karşılarına çıkan tiyatro oyuncuları tarafından çift kişilik tiyatro bileti hediye edildi.

23.09.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:35)

İzmit’te tiyatro oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilen sosyal deney çerçevesinde maskesini düzgün takan vatandaşlara tiyatro bileti ile ödüllendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, şehrin en hareketli yerlerinden biri olan İzmit yürüyüş yolunda anlamlı bir sosyal test gerçekleştirdi.

Daha evvel yanlış maske kullanımına işaret etmek isteyen oyuncular, bu defa doğru maske kullanımına işaret etmek için sokağa çıktı. Test kapsamında düzgün maske kullanımına işaret etmek için İzmit yürüyüş yolunda maske kullanımı hususunda görsel panolar konuldu. ‘Maskeni tak, sanatsız kalma’ ismi altında yapılan sosyal testi yapıldığı yerde panoların arkasına gizlenen şehir tiyatrosu oyuncusu, maskesini düzgün bir şekilde kullanan vatandaşların karşısına bandoyla çıkarak tiyatro bileti verdi.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI SAKLAYAMADI

Karşısında tiyatro oyuncusu ile bandoyu görenler hayret etti. Elindeki megafonla vatandaşlara sağlığı için maskelerini düzgün bir şekilde taktıkları için teşekkür eden tiyatro oyuncuları, maske kullanımını düzgün bir şekilde yapanlara Şehir Tiyatrolarının iki kişilik oyun davetiyesi ile maske verdi.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı da yapılan bu sosyal deneyi yakından izledi. Faaliyet ile ilgili bilgi veren Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, 'Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak doğru maske kullanımına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Daha önce yaptığımız etkinlik maskesini yanlış takanlar üzerineydi. Maskesini yanlış takan veya hiç takmayan vatandaşların karşısına sedyeyle çıkmış, yanlış maske kullanımını sonrası oluşabilecek tehlikelere dikkat çekmek istemiştik. Bu kez doğru maske kullanımına dikkat çekmek istedik' şeklinde konuştu.

'OLUMLU TEPKİLER ALDIK'

Vatandaşların bilinçlendirilmesi adına faaliyet gösterdiklerini belirten Sigalı, 'İzmit yürüyüş yolunda yaptığımız sosyal deneyde oyuncu arkadaşımız bando ile birlikte maskesini doğru bir şekilde takan vatandaşların önüne çıktı. Onlara teşekkürlerimizi sunarak Kocaeli Şehir Tiyatrolarının davetiyesini takdim ettik. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Amacımız toplumun doğru maske kullanımına özen göstermesi ve bizi salgından kurtaracak kuralın temizlik, maske ve mesafe olduğunu vatandaşlara aktarmaktı' diye konuştu.

Maskelerini olması gereken şekilde takarak tiyatro bileti alanlar da doğru maske takmayanların ve maske takmayanların, başkalarının sağlığını riske soktuğunu belirttiler. Sorumsuzluk yapanların kendilerine ve başka insanlara saygılarının olmadığını belirtenler vatandaşlar, sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal