Kemal Kılıçdaroğlu Kararını Veriyor! Kurultay Olacak Mı?

CHP'de kurultay karmaşası devam ediyor. Sözcü Gazetesi'nin iddiasına göre Kemal Kılıçdaroğlu, toplanan imzalar bugün inceleyecek ve yarın kurultay olup olmayacağını açıklayacak.

06.08.2018-09:16 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-09:19)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin sonrasında koltuğunu yitirme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Muharrem İnce'yi partinin başına geçirmek isteyen muhalifler, delegelerden gerekli sayıda imzayı topladıklarını ilan etse de CHP Genel Merkezi bu iddiayı gerçek dışı olarak nitelendirdi.

4 GÜN BOYUNCA İMZA LİSTESİ İNCELENDİ

CHP'ye yakın Cumhuriyet Gazetesi'nin özel haberine göre; Kemal Kılıçdaroğlu, 4 gün süresince imza listesini inceledi, analizler yaptı. Genel merkezin açıklamasına göre; delege olmayanlar, mükerrerler ve fotokopiler ilk başta geçerli imzalardan çıkarıldığında, geriye 605 imza kaldı.

GERİ ÇEKİLEN İMZALAR VAR

İncelemenin neticesinde kendilerine verilen imzaların geri çekildiği ile alakalı açıklamalar de toplamdan çıkarıldı. Genel merkez kaynakları, geri çekenler ile alakalı kesin rakam vermezken kulislerde, sayının en az 20 en çok 70 olduğunu dönük bilgiler paylaşılıyor.

KURULTAY YOK

Parti idaresinin bu akşam yada en geç yarın delege olmayanlar, mükerrerler, istifa edenler ve geri çekenlerin oranların ile alakalı bilgileri ve kurultay olmayacağı doğrultusundaki kararını ilan etmesi bekleniyor.

HEDEF YEREL SEÇİMLER

CHP Lideri de daha önce kurultay tartışmalarının yanlış olduğunu duyurmuştu. Yerel seçimlerin kurultaydan önemli olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, partinin seçime hazırlanmasını talep etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal