Karşı Ateş Yöntemi Kullanarak Yangını Söndüren Görevli Terörist İlan Edildi

İzmir'de meydana gelen yangını 'karşı ateş' metoduyla söndürmeye uğraşan görevlinin terörist ilan edilmesi çok tartışıldı. Sosyal medyada bazı kişiler, "Devlet ormanları bilinçli yakıyor" biçiminde provokasyonlara imza atarken, görevlinin kahraman olduğu kısa zamanda anlaşıldı.

22.08.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-12:21) Karşı Ateş Yöntemi Kullanarak Yangını Söndüren Görevli Terörist İlan Edildi

İzmir'de 3 gün süresince devam eden ve 500 hektarlık alanın kül olduğu orman yangını birçok yönüyle Türkiye'nin gündeminde. En fazla tartışılan meselelerden biriyse, "karşı ateş" metoduyla yangını söndürmeye uğraşan görevlinin terörist ilan edilmesi. Sosyal medyadan da başlatılan linç kampanyası organize biçimde sürdü. Fakat görevlinin, kendisini darp etmeye çalışanların evlerini yanmaktan kurtardığı kısa zamanda anlaşıldı.

Peki karşı ateş uygulaması nedir? Orman yangınlarının söndürülmesinde karşı ateşin önemi nedir? Sosyal medyadan yapılan provokasyonları ve karşı ateşin önemini inceledik.

Yangının devam ettiği mahallede bazı kişiler, karşı ateşle yangını söndürmeye uğraşan Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü Özkan Özbedel'i terörist ilan etti ve darp etmeye kalktı.

SOSYAL MEDYADAN PROVOKASYONA BAŞLADILAR

Video kısa zamanda sosyal medyanın gündemine düştü. Bazı kullanıcıların provokasyona alet ettiği görüldü. Sosyal medyadan; "Hainler", "Devlet ormanları bilinçli yakıyor" gibi yorumlar yapıldı.

EVLERİNİ YANMAKTAN KURTARDI

Fakat gerçek kısa zamanda anlaşıldı. Özbedel'in, kendisine tepki gösterenlerin evlerini yanmaktan kurtardığı bildirildi. Haberlerin basında geniş yer almasının ardından Özbedel, "Alnımızın akıyla vazifemizi yaptık, içimiz rahat. Vatandaşlarımızın bizi öyle tanımaları beni çok üzdü. Ben 25 senelik meslek yaşamımda hiçbir zaman vatanıma ihanet edecek bir şey yapmadım, şimdiden sonra da yapmam” açıklamasını yaptı.

"KARŞI ATEŞ" NEDİR?

Yangınla mücadelede kullanılan pek çok metottan biri de "karşı ateş" uygulaması. Kısaca 'yangını yangınla söndürme' olarak da açıklanabilir. Yanıcı madde önceden yakılarak gelen yangın enerjisi bertaraf edilir. Can ve mal güvenliğinin olabileceği hallerde bu metoda başvuruluyor.

Karşı ateş uygulaması ABD ve Avrupa'da meydana gelen yangınlarda da kullanılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal