HDP'ye Hakkari'de Yürüyüş İzni Verilmedi

HDP’nin Hakkari’de yapmak istediği yürüyüşe izin çıkmayınca milletvekilleri, araçlarına binip şehirde ayrılmak zorunda kaldı.

15.06.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:34) HDP'ye Hakkari'de Yürüyüş İzni Verilmedi

Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya doğru yürüyüş yapmak için düğmeye bastı.

Yürüyüş başlamadan önce Hakkari'ye varan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MYK ve PM üyeleri, vekiller ve partililer, yürüyüşün başlaması için sabah sularında HDP binası önünde toplandı.

POLİS İZİN VERMEDİ

Polis ekipleri de bina girişi ile binanın yer aldığı caddede geniş güvenlik tedbiri aldı. Yağmurun da etkisini gösterdiği şehirde valiliğin de açıklaması üzerine polis ekipleri, yürüyüşe müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

VEKİLLER ARACIYLA KENTTEN AYRILDI

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar açıklamada bulunarak, vekilleri ile birlikte parti binası önünden araçlarına binerek ayrıldı. Yürüyüşe müsaade edilmeyen Hakkari'de, Sancar ve yanındakiler ise Van'a gitmek üzere araçlarla şehirden ayrıldı.

VALİLİK YASAKLAMIŞTI

Hakkari Valiliği, önceki gün yazılı açıklamada bulunarak, şehre 14-17 Haziran günleri arasında toplantı, her türlü toplantı ve protesto yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, imza kampanyası, konser gibi etkinliklere yasak getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal