HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen İstifa Edeceğini Duyurdu

Kobani eylemlerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, kayyum atanmaması halinde istifa edeceğini duyurdu.

30.09.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-14:28) HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen İstifa Edeceğini Duyurdu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6-8 Ekim Kobani eylemlerine yönelik başlattığı soruşturma kapsamında HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de gözaltına alınmıştı. Bugün Twitter hesabından açıklama yapan Bilgen, gözaltı süresi bitene kadar kayyum atanmaması durumunda istifa edeceğini, böylece Kars Belediye Meclisi'nin yeni bir belediye başkanı seçebileceğini duyurdu.

"KAYYUM ATANMAMIŞ OLURSA İSTİFA EDECEĞİM"

Ayhan Bilgen, Twitter'da yaptığı paylaşımda istifa kararıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye'nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim."

"MECLİSTE YENİ BİR YÖNETİM OLUŞTURULABİLİR"

Bilgen, Kars'ın kendisini yönetecek liyakatte olduğunu belirterek "1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir." dedi.

KAYYUM ATANMADAN İSTİFA EDERSE NE OLACAK?

Kars Belediye Meclisi'nde 10 HDP, 4 MHP, 3 AK Parti, 5 CHP, 2 DSP ve 1 Bağımsız belediye meclis üyesi bulunuyor. Ayhan Bilgen'in kayyum atanmadan istifa etmesi durumunda belediye meclisi yeni başkan seçmek için toplanacak. Bilgen'in istifa etmemesi ve tutuklanması durumunda İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanabilir. HDP'li bilgen, bu açıklamasıyla kayyum atanmadan önce belediye meclisinin başkanlık için yeni bir isim seçmesine imkan tanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal