Gülistan'la İlgili Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı! İntihar Tezi Çöktü

Tunceli'de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasıyla alakalı yapılan soruşturma kapsamında görevlendirilen Ulusal Kriminal Büro'da görevli bilirkişi aracılığıyla düzenlenen rapor dosyaya ulaştı.

04.08.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-14:26) Gülistan'la İlgili Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı! İntihar Tezi Çöktü

Raporda, Gülistan'ın son görüldüğü Dinar Köprüsü altındaki suda intihar ihtimalini gösterecek hareketlilik olmadığı iddia edilerek, 'Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir' ifadeleri kullanıldı. Gülistan'ın erkek arkadaşı ile buluştuğunu gösteren yeni görüntülere de bakılan raporla alakalı Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, 'Bu raporla kesin bir dille intihar tezini çökertti' ifadelerini kullandı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak sabahı kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da olan ailesinin Tunceli'ye giderek kayıp ihbarı vermesinin ardından yapılan çalışmalarda Gülistan Doku'nun cep telefonunun son olarak Uzunçayır Baraj Gölü üstündeki Dinar Köprüsü üzerinde sinyal verdiği tespit edildi. Viyadük üstünden geçen bir aracın kamerası aracılığıyla da görüntülenen Doku için baraj gölünde arama çalışması yapıldı. Fakat bir neticeye ulaşılamadı. Bunun ardından su altı arama çalışmaları 6 Temmuz günü sonlandırıldı. Baraj yüzeyi ve bölgede arama faaliyetleri devam ederken Doku ailesi Ankara'ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Bakan Soylu'nun talimatıyla yapılan toplantıyla Gülistan'ın son görüldüğü alandaki baraj suyunun tahliyesine karar alındı. 22 Temmuz tarihinde de baraj gölündeki suyun tahliye çalışmasına başlandı.

YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Gülistan Doku'nun kaybolmasıyla alakalı soruşturma yapan Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görüntü kayıtlarının bağımsız bir bilirkişi aracılığıyla incelenmesi için istekte bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerin değerlendirilmesi için İstanbul Adalet Komisyonu'na kayıtlı Ulusal Kriminal Büro bünyesinden bilirkişi vazifelendirdi. Görüntülere bakarak düzenlenen bilirkişi raporu soruşturma dosyasına eklendi. Raporda Gülistan'ın atladığı öne sürülen Dinar Köprüsü altındaki suda bahsedilen saatte yüksekten düşmeye bağlı bir hareketlilik olmadığının belirlendiği bildirildi.

ERKEK ARKADAŞIYLA GÖRÜŞTÜĞÜ YENİ GÖRÜNTÜLERLE DOĞRULANDI

Raporla beraber soruşturma dosyasında yer alan Gülistan Doku'ya ait yeni görüntüler de bulundu. Yeni görüntüde Gülistan'ın en son Rus uyruklu erkek arkadaşı Z.A. ile kafeteryada bir araya geldiği görülüyor. Bilirkişi bu görüntüde yaptığı tetkikle de genç kızın erkek arkadaşıyla kafeteryada dört dakika, kafeterya dışında da sekiz dakika görüştüğünü belirlendi. Bu da Gülistan'ın kaybolmadan önce erkek arkadaşıyla buluşmadığı doğrultusundaki iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

'İNTİHAR TEZİ ÇÖKMÜŞ OLDU'

Kaybolmasıyla alakalı bugüne dek 220 kişinin ifadesine müracaat edilen Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, bilirkişi raporuyla Gülistan'ın intihar ettiği doğrultusundaki tezin çöktüğünü iddia etti.

Avukat Çimen, şu ifadeleri kullandı:

'Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen Gülistan Doku'nun soruşturma dosyasına İstanbul Adalet Komisyonu'na kayıtlı Ulusal Kriminal Büro resmi bilirkişi olarak atanmıştı. Bilirkişinin tamamladığı rapor dosyamıza girdi. Rapor iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşama kafeteryanın önünde geçen bölüm. O bölümde Gülistan'ın alıkonulduğu hususu ortaya çıkmıştı. İkinci bölümde ise polisin tuttuğu bir rapor vardı. Bu raporda '5 Ocak 2020 günü Gülistan Doku saat 12.25 sıralarında kendini köprüden attı' denilmişti. Bu rapordan sonra da tüm döngü köprünün altında Gülistan'ı arama şeklinde oldu, karada herhangi bir işlem yapılmadı. Bilirkişi raporunun sonuç bölümünde şu ifade yer alıyor: 'Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir.' Bu, şu anlamı ifade ediyor; 'Gülistan Doku köprüden atlamadı.' Bu raporla intihar tezi çökmüş oldu. Üstten düşen bir nesnenin V şeklinde suda dalgalanma sağlayacağını, V şeklinde olmadığının görüldüğü belirtildi. Sonuç olarak kesin bir dille Gülistan Doku'nun intihar etmediği, bu intihar tezinin çöktüğü ortaya çıktı. Artık köprünün altındaki arama yani baraj gölündeki aramanın sonlandırılması, Gülistan Doku'nun öldürüldüğü şeklinde bir suç işlendiğine yönelik karada da çalışmaların yapılması gerekiyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal