Gri Listede Aranan Terörist Seyithan Acay Mit Tarafından Etkisiz Hale Getirildi

MİT tarafından 30 Temmuz'da etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin kimliği belli oldu Şırnak, Gabar'da kıstırılan PKK'lıdan birnini gri liste ile aranan Seyithan Acay olduğu ortaya çıktı.

03.08.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-16:00) Gri Listede Aranan Terörist Seyithan Acay Mit Tarafından Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) geçtiğimiz Temmuz ayında PKK'lı teröristlere yönelik Şırnak, Gabar'da düzenlenen operasyonla 4 teröristi etkisiz hale getirmişti. Etkisiz hale getirilen bir teröristin gri liste ile arandığı öğrenildi.

GRİ LİSTE İLE ARANIYORDU

Edinilen bilgilere göre MİT tarafından yakalanan 4 teröristten birinin gri liste aranan ve 'Brüsk İsmail' koda adını kullanan Seyithan Acay olduğu ortaya çıktı.

5 YIL İSRAİL'DE KALDI

Gri liste ile aranan Seyithan Acay'ın PKK terör örgtünün arasına 2006 yılında katıldığı öğrenildi. Öte yandan Seyithan Acay, 5 yıl İsrail'de kaldı ve orada sözde Botan Saha/Mava Bölgesi sorumlusu olduğu da tespit edildi. Terörist Acay'ın son olarak Gabar'da yer aldığı da edinilen bilgiler arasında yerini alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal