Gri Kategoride Aranan Kadın Terörist Yakalandı!

Aranan teröristler listesinde "gri" kategoride yer alan terör örgütü DHKP/C üyesi Seval Yaprak, Kırklareli'de yakalandı.

14.10.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:00)

Aranan teröristler listesinde "gri" kategoride yer alan terör örgütü DHKP/C üyesi Seval Yaprak, Kırklareli'de yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin üst düzey sorumlularından olan ve aranan teröristler listesinde "gri" listede bulunan Seval Yaprak'ın sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine hakkında işlem başlattı.

Zanlının eylem yapabileceği ve saklanabileceği alanlarda yoğun çalışma yapan görevliler, Yaprak'a benzeyen ve tanınmamak için başörtüsü kullanan bir kadının 06 YJY 97 plakalı araçla Edirne yönüne doğru seyir halinde olması üzerine takibe başladı. 

Otomobilin, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda durduğu sırada operasyon yapan polis güçleri, Yaprak ve insan kaçakçılığından suç kaydı olan bir şüpheliyi tutukladı.

Zanlının aracında gerçekleşen aramada, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman yakalandı.

Yaprak'ın terör örgütünün illegal alan ile silahlı propaganda birliği sorumlusu olduğu ve yakalanacağını anlaması üzerine Edirne üzerinden yurt dışına kaçmaya çalıştığı açığa çıktı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal