FETÖ'ye Büyük Darbe! Çok Sayıda Gözaltı Var

Bu sabah vakitlerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na dev operasyon gerçekleştirilirken pek çok gözaltı kararı verildi.

29.03.2018-09:10 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-09:49) FETÖ'ye Büyük Darbe! Çok Sayıda Gözaltı Var

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması bünyesinde örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli görevli olarak çalıştırdığı 47 subay ve 23 astsubay olmak üzere 70 muvazzaf asker ile ilgili yakalama kararı verildi.

Bu sabah vakitlerinde 38 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gözaltı işlemleri devam ederken, zanlıların örgütün kendi evinde kalan öğrenci mesulü, bölge talebe mesulü, bölge lise mesulü, bölge ilköğretim mesulü, şehir dışı talebe mesulü, ışık evi yetkilisi, belletmen gibi yöneticileri yer aldığı ifade edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması bünyesinde, daha önce gözaltında olan askerlerin ve örgütün mahrem imamlarının sözleri ve yapılan araştırmaların ardından örgütün Türk silahlı Kuvvetleri'ne soktuğu elemanları ortaya çıktı.

5 İLE FETÖ OPERASYONU

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin görülen soruşturma bünyesinde, Balıkesir merkezli 5 ilde 63 adrese 600 polisin yer almasıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 39'u kadın, 71 kişi yakalandı.

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, FETÖ'nün gizli mütevelli heyeti toplantısı düzenleyeceği bilgisinden yola çıkarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma bünyesinde 80 şüphelinin yakalanması için 600 polisin katılımıyla operasyon gerçekleştirildi.

Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli ve Uşak'ta, içlerinde 24 gaybubet (hücre evi), 14 öğrenci ve 5 güvenli evin de yer aldığı 63 adrese düzenlenen operasyonda 39'u kadın 71 zanlı yakalandı, 9 kişinin yakalanması için ise aramalar devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal