Fahrettin Koca'dan Ayda ve Elif Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, İzmir'de meydana gelen depremde yaralı olarak kurtarılan Ayda bebeğin ve Elif bebeğin genel durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

05.11.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-14:59) Fahrettin Koca'dan Ayda ve Elif Açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde olan yaralıları ziyaret ettikten sonraki açıklamasında, Türkiye'yi derin yasa boğan depremden altı gün geçtiğini dile getirdi.

Bu süreçte yaşamını yitiren 114 vatandaşın olduğunu belirten Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

'107 vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybederken, 7 vatandaşımız da sağlık kuruluşlarında hayatını kaybetmişti. Toplam 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu an hastanelerimizde tedavi altında olan 36 vatandaşımız var, 999 vatandaşımız taburcu edildi. Yoğun bakımlarımızda ise 7 hastamızın tedavisi devam ediyor, bu 7 hastamızın 5'inin durumu biraz daha ciddiyetini koruyor.'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ziyaret ettiği hastalar ile ilgili de 'Geç dönemde kurtarılan vatandaşlarımız oldu biliyorsunuz. Ayda bebeğimizi ziyaret ettim, yoğun bakımda. Genel durumunun iyi olduğunu, bugün veya yarın servise çıkarılabileceğini söyleyebilirim. Elif bebeğimizin serviste kardeşleriyle birlikte tedavisi devam ediyor. Elif bebeğimizin de genel durumu iyi, herhangi bir sorunu yok. Ablaları ikizler Ezel ve Elzem ile de muhabbet ettik. Yoğun bakımda daha önce ziyaret etmiştim, ikizlerimizin de genel durumu iyi.' bilgilerini aktardı.

Koronavirüs testi pozitif olan İdil'i de ziyaret ettiğini belirten Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

'İdil kızımız ve annesinin genel durumu iyi, COVID açısından tedavilerini alıyorlar, ciddi bir semptomları yok. Günay evladımız biliyorsunuz yoğun bakımdaydı, baştan daha çok crush sendromu, böbrek yükü fazlaydı. Kendisinin genel durumu iyi, 2-3 gün yoğun bakımda takibi yapıldıktan sonra servise alınmış olacak. Bu anlamda ciddi bir sorunlarının olmadığını söyleyebilirim.'

Fahrettin Koca, İnci'nin de sağlık durumunun iyi olduğunu, yakın zaman içerisinde taburcu edilebileceğini söyledi.

Çalışan bütün görevlilere çok teşekkür eden Fahrettin Koca, UMKE görevlilerinin çadırlarda sağlık taramalarını sürdürdüğünü, toplam 1118 sağlık çalışanının yer aldığını dile getirdi. görev yaptığını söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal