Erdoğan'dan Doğu Akdeniz Açıklaması: İstediğimiz Noktadayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan MYK toplantısında Türkiye'nin uluslararası alanda güçlü durumda olduğunu belirterek "Doğu Akdeniz konusunda istediğimiz noktadayız" dedi.

15.10.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-10:18) Erdoğan'dan Doğu Akdeniz Açıklaması: İstediğimiz Noktadayız

Türkiye'nin sahada kararlılıkla attığı adımlar, ülkemizin elini masada fazlasıyla güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan MYK toplantısında Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili önemli mesajlar verdi.

"TÜRKİYE ŞU ANDA GÜÇLÜ DURUMDA"

Türkiye'nin kazanımlarından asla taviz vermeyeceğinin altını çizen Erdoğan, Almanya'nın Fransa ile ilgili arabuluculuk yapmak ve Yunanistan'a zaman kazandırmak istediklerini belirterek "Ama biz bunu erkenden fark ettik. Türkiye şu anda güçlü bir durumda. Doğu Akdeniz konusunda da istediğimiz noktadayız" dedi.

"TÜRKİYE SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKEDİR"

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Doğu Akdeniz'de faaliyet alanına geri dönmesini değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin sessiz kalacağını zannettiklerini ancak umdukları gibi olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bugün Oruç Reis’in yeniden gitmesi bizim gücümüzü gösteriyor. Oruç Reis gitmemiş olsaydı, biz kazanımlarımızdan vazgeçmiş olurduk. Türkiye, şu anda gerek Doğu Akdeniz, gerek Azerbaycan, gerek Ermenistan ve gerekse Suriye konusunda sözü geçen bir ülkedir ve güçlü bir konumdadır." ifadelerini kullandı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal