Yeni Müjde Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni müjdesine Haber365 ulaştı!

15.10.2020-08:26 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-08:50) Yeni Müjde Geliyor!

Önceki gün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Fatih sondaj gemisinde incelemelerde bulunacağını ve burada Karadeniz'deki rezerv miktarını açıklayacağını dile getirmişti.

HABER365 İKİNCİ MÜJDEYİ HERKESTEN ÖNCE DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'deki doğal gaz rezervinin ardından keşfedilen yeni rezervi 17 Ekim 2020 Cumartesi günü Fatih Sondaj gemisinde açıklayacağını söylemesinin ardından bütün dünya heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği doğalgaz müjdesine Haber365 ekibi, gelişmiş gazeteci refleksleriyle herkesten önce ulaştı.

Haber365 muhabirlerinin enerji uzmanları ve jeoloji mühendislerinden aldığı bilgiye göre Türkiye'nin araştırma yaptığı ve doğalgaz bulduğu alandaki gazın ortalama 8 kat daha fazlası o bölgede bulunuyor.

Yani Türkiye'nin yakın zamanda Karadeniz'de keşfettiği gazın 8 katı daha aynı yatakta yer almaktadır.

TARİHİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de yapıldığını 21 Ağustos günü açıklamıştı.

İlk doğalgaz müjdesi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe altın harflerle yazılan şu ifadeleri kullanmıştı:

''Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik.

Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. ''

DOĞALGAZIN KULLANIM TARİHİNİ AÇIKLADI

Sözlerine 2023 yılını hedef göstererek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgazın kullanıma açılmasına yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

''Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız.

İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk.'

Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden ama kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal