Engin Yıldırım

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, 'Işıklar yanıyor' şeklinde tweet atmasının ardından gündeme geldi. Peki, Engin Yıldırım kimdir? Engin Yıldırım boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Engin Yıldırım sevgilisi, eşi kimdir? İşte yanıtı...

14.10.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-09:03) Engin Yıldırım

Engin Yıldırım, Twitter hesabından AYM binasını paylaşıp 'Işıklar yanıyor' şeklinde tweet atmasının ardından tepkilerin odağı haline geldi. Yaptığı paylaşımın ardından gündem olan Engin Yıldırım'ın hayatı da merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki, Engin Yıldırım kimdir? Engin Yıldırım boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Engin Yıldırım sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

Engin Yıldırım, 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluğunu Üsküdar'da geçiren Engin Yıldırım, liseye kadar olan eğitimini Beylerbeyi'nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Engin Yıldırım, öğretim görevlisi olmak için düzenlenen yarışmada birinci oldu ve İngiltere'ye gitti. Warwick Üniversitesi Warwick Business School'da yüksek lisansını tamamlayan Engin Yıldırım, Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies'de doktorasını yaptı.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak 1994-2010 yılları arasında görev almış olan Engin Yıldırım, 2003-2010 tarihleri arasında da yine aynı fakültede dekan olarak çalıştı.

2010 yılında Abdullah Gül tarafından aday gösterilen Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. 2015 yılında Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilen Engin Yıldırım 2019 yılında görevini tamamladı ve üye olarak devam etti.

Evli olan Engin Yıldırım, iki çocuk babasıdır ve aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal